Ha modell rakétát akarok építeni és olvastam egy receptet KNO3 (Kálium-Nitrát) + Cukor keverékével akkor a KNO3-at honnan tudom beszerezni?
Teljesen tisztán szerintem vegyszerboltból. Ha budapesti vagy, akkor pl. van egy vegyszerbolt a 4-es villamos Ferenc körút és Baross utca közti megállója között, a Baross utcához közelebb. De nem olcsó. Néhány ezer ft lehet 1 kg.
Kicsit olcsóbban lehet venni gazdaboltokban is, de ez "hígítva" van.
Modell rakétát? Na persze. Én meg a luxusörömlányokkal beszélgetnék.
Remélem nem az én szomszédom vagy, mert az ilyeneket agyon kéne lőni, nem tudsz a seggeden maradni? Úgy, hogy ne legyél veszélyes másokra? Éberség kell ide. Sok a bolond. Modellrakétát - szted ezt ki hitte el? :D
Modellrakéta Forever!!!
Gazdaboltban tudsz KNO3-at beszerezni legkönnyebben.
Lehet hogy nem olyan tiszta , de a célnak megfelel.
Jó tanács: a porított változat nem hiszem hogy működőképes lenne! Semmi hajtóereje sincsen. Főzd át vízzel a KNO3-at és a cukrot és úgy már sokkal jobb :) ( Rekordom 1.5KM)
Én ezt értem hogy rakétázni akarsz de nagyon veszélyes.Van egy egyszerübb, olcsóbb és biztonságosabb megoldás is bár az nem olyan hatékony. Hozzávalók:Fél literes müanyagpalack, 3 szivószál,ecet, szódabikarbóna,zsebkendő és egy parafadugó.
Elkészités:A müanyagpalackra ráragasztjuk a 3 szivószálat, hogy lábak legyenek, a palackba beleöntünk 25ml ecetet, a flakon tetejére felrakjuk a zsebkendőt amibe 3 kiskanál szódabikarbónát teszünk és lefödjük a dugóval.Ha megforditjuk a palackot akkor a raketa kilő. :D
Ezt most tisztázzuk, a KNO33 cukor(KNSU) üzemanyag nagyon veszélyes. Ha összeolvasztod, akár magától is begyullad, ha préseled, akkor pedig nem lezs olyan jó.
Javaslom a KNSB RIO üzemanyagot(KNO3+Szorbit, ez az alap felállás, RIO-val csak katalizálod az égést) szóval ezt a hajtóanyagot nyugodtan összeolvaszthatod, nem fog belobbannni, és jobb Isp-vel is frendelkezik, mit nagytestvére a KNSU. www.pyromaster.org-itt találsz keverési arányt, motor tervrajzokat, és sok jó tanácsot,
ez egy kicsit magasabb szinten foglalkozik a rakátákkal:www.brocketry.uw.hu-de ha igazán jó rakétát akarsz készíteni, érdemes ezt is elolvasni. a két weboldal szerintem kiegészíti egymást és a kettő alapján tök kaffa cuccokat lehet összedobni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!