Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » MI a köd halmazállapota?

MI a köd halmazállapota?

Figyelt kérdés
2009. márc. 12. 15:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
hé diszperziós maraggyá má!
2009. márc. 19. 19:23
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

A levegőben állandóan levő vízgőz, vagyis páratartalom a legfinomabb kicsapódási formája. A levegő ilyenkor annyira lehűl, hogy hőmérséklete megközelíti a harmatpontot, és ennek következtében a páratartalom kicsapódik. A kialakuló vízcseppecskék mérete alig teszi ki a milliméter ezredrészét. Az így „vízcseppekből” kialakult fal a levegő átláthatóságát rontja.

Felhő és köd között nincsen lényeges különbség, például a hegyet burkoló köd alulról felhőnek látszik.

Ködfelhő alatt a Cseh Óriáshegységben

A köd kialakulását alapjában a légkör földfelszíni lehűlése okozza. szóval légnemű!!! te díszperz barom

2009. márc. 19. 19:26
 13/27 anonim ***** válasza:
72%

A kialakuló vízcseppecskék mérete alig teszi ki a milliméter ezredrészét. Az így „vízcseppekből” kialakult fal a levegő átláthatóságát rontja.

Kedves lebarmozó nem én vagyok a diszperz, de igaza van, teljesen a deft írtad le:

"A kialakuló vízcseppecskék mérete alig teszi ki a milliméter ezredrészét. Az így „vízcseppekből” kialakult fal a levegő átláthatóságát rontja."

2009. márc. 19. 20:50
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a köd diszperz rendszer, a halmazállapota akkor is LÉGNEMŰ.

Hogy tanítanak fizikát mostanában?

Keveritek a szezont a fazonnal.

2009. márc. 20. 12:58
 15/27 anonim ***** válasza:
93%
a köd az köd és kész.
2009. márc. 20. 17:30
 16/27 anonim ***** válasza:
91%

figyi elsős fizika hallgató vagyok, csak tudom mit beszélek!

egyébként első közelítésben tényleg légnemű, második közelítésben diszperz

2009. márc. 20. 23:09
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
és akkor mivan ha elsős hallgató vagy? mit nagyképüsködsz,hú de okos vagy diszperzkém.
2009. márc. 21. 08:45
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

A fizikaszakos vagy akkor szégyell el magad igazán!

Első meg második közelítésben? A kettőnek semmi köze egymáshoz! Diszperznek diszperz, de nem ez volt a kérdés, hanem a halmazállapot.

Hihetetlen, hogy egy fizikaszakos nincs tisztában a halmazállapotok fogalmával.

2009. márc. 21. 09:00
 19/27 anonim ***** válasza:
48%
mi az a hlomállapot?
2009. márc. 21. 09:54
 20/27 anonim ***** válasza:

szörnyű?

képzeld össze vissza négy halmazállapot létezik:

szilárd, annak kémiailag négy fajtája, cseppfolyós avagy folyékony, illetve gáz, azaz légnemű

tehát a válasz légnemű, és a negyedik a plazma, de ezt a hétköznapi életben nem mindenki ismeri,

a második közelítésben pedig azt jelenti h valóban diszperz, amúgy meg ha megismertél volna tudnád nem vagyok nagyképű sőt, és képzeld, igen elsős vagyok, és tanulok, tehát hibázhatom, nem kell leordítani a fejem, másrészt én csak segíteni akarok, sztem te is csak ezért vagy itt, akkor meg ne essünk egymás torkának

tehát ennyi a válasz légnemű, de ezt már az elején megmondtam.

2009. márc. 21. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!