MI a köd halmazállapota?
A levegőben állandóan levő vízgőz, vagyis páratartalom a legfinomabb kicsapódási formája. A levegő ilyenkor annyira lehűl, hogy hőmérséklete megközelíti a harmatpontot, és ennek következtében a páratartalom kicsapódik. A kialakuló vízcseppecskék mérete alig teszi ki a milliméter ezredrészét. Az így „vízcseppekből” kialakult fal a levegő átláthatóságát rontja.
Felhő és köd között nincsen lényeges különbség, például a hegyet burkoló köd alulról felhőnek látszik.
Ködfelhő alatt a Cseh Óriáshegységben
A köd kialakulását alapjában a légkör földfelszíni lehűlése okozza. szóval légnemű!!! te díszperz barom
A kialakuló vízcseppecskék mérete alig teszi ki a milliméter ezredrészét. Az így „vízcseppekből” kialakult fal a levegő átláthatóságát rontja.
Kedves lebarmozó nem én vagyok a diszperz, de igaza van, teljesen a deft írtad le:
"A kialakuló vízcseppecskék mérete alig teszi ki a milliméter ezredrészét. Az így „vízcseppekből” kialakult fal a levegő átláthatóságát rontja."
Attól, hogy a köd diszperz rendszer, a halmazállapota akkor is LÉGNEMŰ.
Hogy tanítanak fizikát mostanában?
Keveritek a szezont a fazonnal.
figyi elsős fizika hallgató vagyok, csak tudom mit beszélek!
egyébként első közelítésben tényleg légnemű, második közelítésben diszperz
A fizikaszakos vagy akkor szégyell el magad igazán!
Első meg második közelítésben? A kettőnek semmi köze egymáshoz! Diszperznek diszperz, de nem ez volt a kérdés, hanem a halmazállapot.
Hihetetlen, hogy egy fizikaszakos nincs tisztában a halmazállapotok fogalmával.
szörnyű?
képzeld össze vissza négy halmazállapot létezik:
szilárd, annak kémiailag négy fajtája, cseppfolyós avagy folyékony, illetve gáz, azaz légnemű
tehát a válasz légnemű, és a negyedik a plazma, de ezt a hétköznapi életben nem mindenki ismeri,
a második közelítésben pedig azt jelenti h valóban diszperz, amúgy meg ha megismertél volna tudnád nem vagyok nagyképű sőt, és képzeld, igen elsős vagyok, és tanulok, tehát hibázhatom, nem kell leordítani a fejem, másrészt én csak segíteni akarok, sztem te is csak ezért vagy itt, akkor meg ne essünk egymás torkának
tehát ennyi a válasz légnemű, de ezt már az elején megmondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!