Van valakinek négyújjas barázdája, vagyis lezárt keze? Kisbabám ezzel született, egészséges, de tudni szeretném van-e valami mögötte.
Genetikailag egészséges a kisfiam, de az okkult tudományok köréből erről a jellegzetességről csak negatívumokat olvastam.
Olyanok jelentkezését várom,akiknek van, vagy akik ismernek ilyen tenyérvonalú embereket és megnyugtatóan mondhatják, hogy nem kell aggodalmaskodnom a pici fiam egészsége és élete felől.
Én sem ismerem a "problémát", de neten ezt találtam:
"A lezárt kéz
A három fővonal valamelyikének hiánya vagy hiányossága minden esetben valamilyen testi, szellemi, vagy lelki zavart jelez. Ezért szerencsétlen alakzat a lezárt kéz, vagyis az, amikor a három (élet-, fej- és szívvonal) fővonal a tenyér hüvelykujj felöli oldalán egybeolvad. Rendkívül rossz jel, szerencsére csak ritkán fordul elő. A lezárt kéze azért kedvezőtlen, mert benne nem tudnak boldogulni a Jupiter-erők, de a Merkúr, a Nap és a Szaturnusz kedvező hatása sem tud érvényesülni a Hold, a Vénusz és a Mars kedvezőtlen erőivel szemben. A lezárt kéz olyan embereket szimbolizál, akikkel nehéz az együttélés, nem könnyű egyetértésre jutni velük, ezek az úgynevezett "nehéz" emberek. Mindezeken túl a lezárt kéz jelezhet gyenge ítélőképességet, rossz emberismeretet, neuraszténiát, esetleg bénulást, beszédzavart, nőknél pedig vetélést, koraszülést.
Régebben a lezárt tenyérből erőszakos halálra következtettek, ez az állítás azonban nem állja meg a helyét, sokkal inkább utalhat tulajdonosának összeférhetetlenségére, kibírhatatlanságára, inkompatibilis, rossz természetére. A lezárt kéz különösen akkor jelenthet rosszat, ha ez a fővonal-formáció mindkét tenyérben megtalálható. Ha csak az egyik kézben lelhető fel, akkor a kedvezőtlen jelentés csupán valamelyik felmenő ősre vonatkozik."
mondjuk ehhez én túl racionális vagyok, én biztos nem foglalkoznék vele. Most vagyok 29 éves, de ilyen nézőpontból soha nem néztem meg még a tenyerem...
Szia!
Nem tudom Te írtad e ezt a kérdést,de ha nem akkor szerintem vedd fel a kérdezővel a kapcsolatot!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Tedd fel a kérdésed még az NLC-n( nők lapja cafe)
Sok boldogságot és egészséget!
Nos, a négyújjas barázda és a lezárt kéz ugyanaz, csak a négyújjas barázda kifejezést a humángenetika, a lezárt kéz kifejezést pedig a kyromantia( kézelemzés) használja.
Köszönöm , hogy volt aki utánanézett a neten, de mint gyógypedagógus, 40 év felett szült kismama és mint művelt laikus azt hiszem többet tudok a témáról, mint bárki más.
A kérdésemet tapasztalat, tényleges élő emberek megélései iránt tettem fel. Vagyis tudom hogy mi ez, de a családomban még nem fordult elő. Azt szerettem volna, hogyha ilyen jellegzetességgel élők ( főleg magas életkorúak ) akiknek mindkét tenyerén fellelhető a barázda jelentkezzenek, hogy ezáltal bizonyos dolgokat kizárhassak.
Akik tanulmányozták a kérdést úgyis értik mik az aggodalmaim.
A tenyér külső szemlélő részére egyébként úgy néz ki, mintha a két haránt futó tenyérvonal, a szív és fej egyetlen vizszintes barázdává olvadt volna egybe.
A morbus DOWN jellegzetessége is tudom, de a humapopulació 3%-ban minden betegség nélkül előfordul.
Várom további érdemi válaszaitokat!
Jaj Istenem!
Igen írhattam volna az " egészség" rovatba is, ott meg megkérdezhették volna, hogy miért oda hiszen ez nem betegség.
Igen a tudományhoz, mert mint írtam egy súlyos értelmi fogyatékosságot okozó kromoszómaabberráció a 21. kromoszóma triszómia, azaz a MORBUS DOWN egyik jellegzetes tünete.
Nem ismételném önmagam, ha lehet!!!!
Tapasztalat útján szeretném megtudni, hogy bár a témában sok írás már megjelent, ha tudom, hogy idős egészséges emberek is élnek ezzel a jellegzetességgel, az számomra nagyon megnyugtató lenne.
Az értetlen és kifogásoló kérdezők, ha nem tudnak előremozdító válaszokat adni inkább ne írjanak, ha lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!