Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fukushima most akkor durvább...

Fukushima most akkor durvább mint Csernobil?

Figyelt kérdés
Miért nem építik még a szarkofágot?
2011. ápr. 2. 19:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
22%
Nem tudom; de arra jó ez az egész, hogy majd' minden ország nagy része atomenergia-ellenes legyen. Pedig ezt egy jó ideig nem lehet kiváltani semmivel! Engem irritál ez a túlzott atomenergia-ellenesség......
2011. ápr. 3. 13:46
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Nem értek egyet azzal,hogy akkora nagykoponyák ezek a Japcik. Egyrészt már mióta szenvednek azzal amit elbarmoltak, lassacskán az egész bolygónk egy radióaktív gömb lesz hála a keletnek meg a szélnek. Az óceánoknak már vége, én nekem van egy olyan tippem hogy a japánok két év mulva ki fognak halni a sugárfertőzőttségtől. Ha annyira okosak volnának, akkor lenne annyi geológiai ismeretük,hogy törésvonalakra meg ilyen jellegű földrészre atomreaktort nem ééépítünk, mert kihalunk. Ezt nem látták be. Ha annyira okosok, akkor találtak volna már jobb alternatívát. Ha annyira zsenik, akkor érthetetlen ,hogy miért azt az 50 szerencsétlen munkást küldik halálba, feláldozzák az emberanyagot, ahelyett,hogy távirányítású munkarobotokkal tennék helyre a dolgokat. Már évekkel ezelőtt dokumentumfilm volt róla,hogy van egy elég rugalmasan mozgó munkarobot, amivel régóta kutatják a Csernobil szarkofág állapotát, akkor keleten ilyet mér nem tudnak bevetni. Semmit nem tudtak idáig megállítani a katasztrófából, már hazánkban is mérhető a sugárzási szint emelkedés, és még mindig szivárog a radioktív fertő tőlük. Kijelentették,hogy menthetetlen a leolvadástól az a vacak. Ömlik a plutónium még ma is állítólag az óceánba bele. A víz a bolygón állandó kőrforgásban van, egyszer majd a fejünkre esik egy nyári zivatarban a plutónium. Ráadásul több mint a duplája a radioaktív anyag Fukuban mint Chernobilban ami volt. Ez jelenleg a föld történetének legnagyobb atomkatasztrófája. Jól fogunk kinézni,ha majd a többi ilyen trágyadomb alatt is megnyílik a föld. Borítékolható,hogy valamikor ,fene tudja mikor ,de a radioaktvitás fog kiirtani mindannyiónkat. A föld felszíne változik, mozog, földrengések vannak, akárhol,akámikor lehet, ha épp telibetrafál egy ilyet, akkor lehúzhatjuk a rolót. Sokan gondolhatják,hogy vészmadár barom vagyok, de ha a fukushima ötletet mondtam volna februárban, akkor is sokan csak röhögtek volna,hogy úgyan, ilyen csak a filmekben van, meg erre vajmi kevés esély van, míg élünk remélünk satöbbi, és tessék. Amugy meg Chernobilnak még a mai napig isszuk a levét, nem olyan biztos hogy csak az E-betűs üditők miatt döglünk ilyen szorgosan.
2011. ápr. 5. 03:27
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előzőnek, amúgy tényleg rosszabb lesz és véleményem szerint hazudnak, és csak apránként mondják el és csak a részigazságot.És itt nem egy reaktoról van szó mint Csernobilról hanem HÁROMról!!!!
2011. ápr. 5. 18:30
 14/24 A kérdező kommentje:

"Elnézést kért a japán kormány amiatt, hogy hétfőn a Csendes-óceánba engedtek több mint 11 ezer tonna radioaktív vizet a sérült fukusimai reaktornál. A japán hatóságok azt mondták, a szennyezett víz nem káros az egészségre, a sugárzás mértéke azonban a megengedett érték több milliószorosa."

A végén még kiderül, hogy külön jó a halaknak, nem?? :D

2011. ápr. 5. 18:42
 15/24 anonim ***** válasza:
54%
körülbelül kérdező....:-(
2011. ápr. 5. 18:55
 16/24 anonim ***** válasza:
35%
Teljesen balek pojácának nézik az embereket, lehazudnak mindent, hogy ne legyen tömegpánik. De a japánok meg fognak keményen fizetni az ostobaságuk miatt. El fognak tünni, mint az őslények.
2011. ápr. 5. 19:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

teljesítik a godzillás fantáziájukat.

viccet félretéve szerintem nemsoká nemcsak ott de a a többi óceán hal állománya is meg fog csappanni nagyon és felmennek az árak, ehetetlen lesz egy csomó hal. Szerintem várható ez a dolog. az emberek olyan hülyék hogyha meghalnak visznek magukkal minden életet a földön. kivéve a medveállatkákat. na azok szívósak Xd

2011. ápr. 5. 19:59
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy a sugárzás eloszlik a vízben.... nade ennyi? Már mióta is mondják, hogy szivárog a víz? Plusz még most ez a 11 tonna csak kis hab a tortán az eddigihez képest.
2011. ápr. 5. 20:04
 19/24 anonim ***** válasza:
92%
Blikk írta, szóval lehet hogy túloznak, bár tévében nem hazudoznak, már nálunk is érezhető,hogy valami khurrvára nincs rendben keleten.Előreláthatólag olyan 50 - 100 év mulva talán el tudják oltani az izzó belsejét a reaktornak, addig szivárog a pusztulat a szélrózsa minden irányába. Én a halról asszem le fogok állni, pedig a kedvenc ételem. Amerika is megszopta keményen, ők azért nincsenek olyan messze mint mi, gondolható hogy mennyi radióaktív szemetet átvágtak már a Japcik a képükbe. Nem lennék ma se japó ,se amcsi. Hiába, akik 1986 ban kimaradtak a banzájból, most 2011 ben megkapják, bepótolják. Vészmadárság, de nekem van egy olyan baljós előérzetem,hogyha egy összefoglalót olvashatnánk a jövőből, hogy mi is okozta a civilizációnk pusztulását, amit pár év mulva- ra saccoltak, akkor az egész folyamat kezdődött a Fukushima atomkatasztrófával- al indulhatna. Csak nehogy ez legyen a végitélet, előbb utóbb ahogy nől a koncentráció, mindannyiónkat kiirthat. Nincs hova dugdosni, elásni, belesúvasztani a tengerbe, sehova nem lehet elmenekülni ez elől a radiókatív halál elől, mert mindenen átmegy, és marhasokára bomlik le. a jódizotópok is már befészkelték magukat hazán lakosságának a szemgörébe is. Mindenütt ottvan.
2011. ápr. 6. 04:08
 20/24 anonim válasza:

Hátmi sajnos ezt nem tudtuk mert mindent eltusolnak,

Gondoljatok bele a csernobili balesetbe,azt is eltusolták,

sok évvel rá meg nyilvánoságra jött.

Amugy nem szabad hinni ha azt mondják nincs semmi káros hatása,ez csak duma,Amugy nagyon káros föleg ha a tengervízbe engedik, mert ugye mit esszik az ember?

Hallat, és hát CSernobili Halacska lesz az ebéd?

Amugyis, Miért nem csinálnak Naperömüvet?

vagy Szélerömüvet,vízerömü,,

ezzek nagyon jók, nem szenyezik a környezetett.

És megújulo engergiaforrás.

2011. ápr. 15. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!