Fukushima most akkor durvább mint Csernobil?
Figyelt kérdés
Miért nem építik még a szarkofágot?2011. ápr. 2. 19:05
1/24 anonim válasza:
Nyugi a japánok nem hülyék, 30 évvel a világ előtt járnak technikailag, csak a sajtó fújja fel a dolgot.
2/24 anonim válasza:
Nyilván nem kell már szarkofág mert minden elszállt ahogy van míg csernobilban nem férnek hozzá a dolgokhoz.
Gondolom japánban letakarítják a szennyezett földkérget, a többit meg úgyis elvitte már a szél meg a tenger.
3/24 anonim válasza:
Nem tudom, de nekem egyre gyanúsabb ez a dolog. Valami simli van vagy az erőművel vagy a propagandával vagy mindkettővel. Az a furcsa, hogy nem akar véget érni a történet. Csepegtetnek minden nap valami kis új hírt. De se meg nem oldódik, se nem eszkalálódik látványosan a probléma. Már csak azért se értem, mert Csernobil a szarkofágépítéssel együtt se tartott annyi ideig mint ez a buli. Lehet, hogy valakinek érdeke, hogy hónapokig téma maradjon, holott nincs mögötte semmi. Olyasmi, mint a madárinfluenza vagy a h1n1 volt. Sokan jól megéltek belőle, ezért felfújták és örökké téma volt. Lehet, hogy itt is ez van.
4/24 A kérdező kommentje:
Hát a H1N1 volt az évszázad biznisze az tuti. Vadállat haverom akivel előző nap 250-el csapattunk motorral, másnap elment oltatni, hogy ő nem kockáztat.. :D Még ő is benyalta a marketinget...
2011. ápr. 2. 19:54
5/24 anonim válasza:
Hát mivel nem lehet lekapcsolni....
mert az elektronok még mindig aktívak ez már csak le fog olvadni az pedig felér majd egy kisebb csernobillal...
a tény hogy a tengerbe ömlő hűtő víz nem kis kárt tesz a környezetben..
6/24 anonim válasza:
Az ezzel foglalkozó nemzetközi szervezetek valami "2/3 olyan súlyos, mint Csernobil" félét mondtak. Szóval elég komoly egy katasztrófa. Japánok nagyon ráb*sztak az atommal az elmúlt évszázadban.
7/24 anonim válasza:
Nagyobb koponyák élnek ott mint az USA-ban. Nem kell parázni, simán megoldják a dolgot.
8/24 anonim válasza:
szerintem végre lesz godzilla és örülhetnek a japcsik.
9/24 anonim válasza:
"elektronok még mindig aktívak" Bazz! Neutronok!
10/24 anonim válasza:
nem tom nekem hirtelen a béta sugárzás ugrott be és ott van az hogy egy neutron átalakul protonná miközben egy elektron keletkezik és az elektron a béta részecske...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!