Miket találtak fel a magyarok és milyen tudományoz felfedezések?
Figyelt kérdés
2011. márc. 17. 14:14
2/15 anonim válasza:
helikopter bár helyhezkötött volt.
4/15 anonim válasza:
Ja, és mèg a gyufa jut most eszembe
5/15 anonim válasza:
szerintem ezen kívül vannak még...de kitudja...amúgy ez ilyen elméleti "találmányokat " nem ír,vagy hogyan mondjam..pl az eötvös-effekt.
6/15 anonim válasza:
amúgy nemtudom minek kell ilyen kérdést feltenni,gugliba beírod,legelső találat...
7/15 dellfil válasza:
Az a tény, hogy az egész világon létezik elektromos energiát továbbító hálózat, az nagyrészt három magyar embernek köszönhető...
Déry Miksa, Bláthy Ottó, és Zipernowsky Károly nevéhez.
Ugyanis ők alkották meg, az első ipari méretekben, és gyakorlatban is bevált transzformátorokat. Az elektromos energia nagyvolumenű elosztásának, kezelésének ők voltak a megalkotói.
Sajnos kevesen tudják ezt, és nem csak itt Magyarországon. De azért vígan használják a "villanyt". :D
Szerintem, ha a hatását nézzük nem semmi, amit az asztalra raktak...
dellfil
8/15 anonim válasza:
Tudom, hogy van még, nagyon is sok, de nem nagyon jutott eszembe. Kengyel pl., de az ma már nem nagyon használatos, viszont régen az volt nagyon:)
10/15 anonim válasza:
Kobaltbomba:Szilárd Leo soha nem épitették meg mert képes lenne kiirtania föld lakosságát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!