Létezhetnek igazi vámpírok?
Helló!
Köszönöm a válaszokat!
Mivel a vámpír egy Európai legenda és a vámpírdenevér Dél Amerikában él, és a vámpírlegenda már Amerika felfedezése elött létezett semmiképp se lehet alapja a vámpírdenevér...
Valami más alapja biztos van...
Például az orvostudomány kezdetén megállípították hogy a vér az élet, és ebből kiindulhatott olyasmi hogy ha valaki sokat iszik halákla után is visszatérhet és tovább hosszabítgathatja az életét több vérrel...
De ez csak az én elképzelésem:)
ahha, igen én is ilyesmire gondoltam:) köszi
a többieknek is köszi
hello
Az tény, hogy a vérszopó denevér csak Amerikában honos, de a fertőzés az egész világon elterjedt volt már az írott történelem előtti időkben is, tehát lehet a legendák alapja. A rovarevő denevér is megfertőződhet, bár ekkor, -a rovarevő életmód miatt, jóval kisebb az esélye, hogy az embernek továbbadja, de egy legenda feléledéséhez nem is feltétlen szükséges nagyszámú eset, (gondoljunk a falusi hírek terjedésénél jól megfigyelhető jelenségre: mikorra pár emberen átmegy a hír, addig duplájára van nagyítva az esemény "súlya". (Sőt olykor annyira jól sikerül kiszínezni a dolgot, hogy, mire körbeér már új hír annak, aki útjára bocsátotta.:)/Ez az utóbbi azért lehet, hogy kicsit túlzás./ Jópár éve volt is egy denevér M.O.-on, amit kiránduló iskolások fogtak meg fényes nappal, emiatt be is oltották azokat, akik kapcsolatba kerültek vele. A másik eset pedig az USÁban volt néhány éve, ott egy templomban harapott meg, -szintén rovarevő denevér egy 16 éves lányt. Rajta később kitört a betegség, de csodával határos módon sikerült megmenteni, a híradóban lehetett erről hallani akkor.
Valószínűleg nem csak egy adott betegség, hanem akár az összes említett kór tünete formálta ki együttesen a vámpírlegendákat...
Bram Stocker szerintem nem csinalt semmit csak megirt egy konyvet vagy mit.A tortenet mar elobb is megvolt,es Vlad Tepes(masik neven Vlad Drăculea[innen jott a Drakula nev]) telleg havasalfoldi volt!
Az egyik voltam a sok Vlad Tepes-es valaszolokbol....asszem az elso.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!