Van itt olyan aki ismeri A Titkot? Aki ismeri az írja le, hogy hisz-e benne ha nem miért nem hisz?
Olvastam a könyvet, láttam a filmet. Egyelőre én a túl szép, hogy igaz legyen állásponton vagyok.
Az alapgondolat az, hogy amit most gondolunk, azzá válunk a jövőben. Így amit el szeretnénk érni azt a gondolatainkban most kell átélnünk.
-Át kell élnünk virtuálisan, a gondolatainkban.-
Szerintem nagyon nehéz így gondolkodni és kizárni a negatív gondolatokat, főleg a mai pesszimista világban. Egy könyv kevés, hogy ezt megtanuljuk.
Nálamnál negatívabb ember, szerintem nem létezik, én mindenben a rosszat látom....hiszek a vonzás törvényében is, én pl. mindig a rossz fiúkat vonzom magamhoz!
Vannak igazságok a könyvben, filmben...De amerikai módra el van túlozva, pl. a film nekem egy nagy mese....tényleg olyan túl rózsaszín...
Igyekszem pozítivabb lenni, de vhogy nem megy....
Nagyon jó lenne, ha minden úgy működne és olyan könnyen, mint ahogy azt a filmben állítják.
Volt egy hasonló film én csak azt láttam, a Mi a csuidát tudunk a világról? címet viseli.
Egy részük igaz, amennyire én konyítok a kognitív pszichológiához, az ebmer neveli az agyát azzal, hogy mire figyel, tehát hogy mindenben a jót, vagy a rosszat látja meg- egyszerűen. Pl. a zenészeknek úgy lesz egyre jobb hallásuk, hogy sokat foglalkoznak zenével, és az agysejtjeik a zenei ingerekre érzékenyebbek lesznek. Hasonlóan, ha valaki mindig a rosszat nézi, akkor ette egyre inkább jó "érzékei lesznek", ha meg a jót akkor.
De hogy mindent el lehet érni, csak döntés kérdése, ezt túlzásnak érzem. Másrészt ez a világkép kicsit néha úgy tűnik, hogy önző, csak az egyénnel foglalkozik: Te érj el mindent, a töübbiek szóba sem kerülnek. Tán a válaszuk az, hogy ők is érjenek el mindent, de ha ez a minden pusztán anyagi, akkor annyi pénz biztos nem lesz, ami mindenkinek elég :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!