Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen hiteles forrásból...

Milyen hiteles forrásból tájékozódik a tudomány legújabb felfedezéseivel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

ma 16:13
 1/10 anonim ***** válasza:
Kicsoda tájékozódik? A főispán a vármegyén?
ma 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
A tudomány nem tájékozódik.
ma 16:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Válaszolnának nem szellemi fogyatékosok is?
ma 16:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Megtettük
ma 16:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Sorry,aki szerint a kérdésben a tudomány a megszólított,és úgy gondolja,hogy válasz helyett ezen poénkodni kell,az szimplán idióta.
ma 17:03
 6/10 UlfOrmson ***** válasza:
Mivel a tudomány nem egy személy nem tud tájékozódni. Ha a kutatókra gondolsz, akkor a szakterületük tudományos folyóirataiból, tanulmányköteteiből
ma 17:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Tekintettel arra, hogy egészen kezdetek óta az internet elfogadott, udvarias közlekedési formája a tegező, így nem bennünk kellene keresni a hibát.

A gyakori felhasználói közül szerintem kevesen forgatják a főleg angol nyelvű ez irányú szakirodalmat, melyeket leginkább a legnagyobb egyetemek és tudományos szakkiadók jelentetnek meg.

Felteszem, hogy az itt jelenlévők nagyobb arányban a bulvárból nyernek ismereteket (igen, van tudományos bulvár is [ami nem kicsit ellenmondásos, tudom]).

ma 17:09
 8/10 Kólauborkával ***** válasza:

Ez tényleg attól függ, hogy mi érdekel. Teljesen más oldalak, folyóiratok, stb… foglalkoznak programozással, biológiával, fizikával, stb…

Amennyiben semmi kifejezett kívánságod nincs, akkor talán az arvixot érdemes nézegetni.

ma 17:11
 9/10 anonim ***** válasza:
ArXiv es Google Scholar, amik elvezetnek a tudományos folyóiratokhoz.
ma 17:29
 10/10 Psycho ***** válasza:

Ha teljesen hiteles forrást szeretnék, akkor a google scholart használom én is. Erre ritkábban van időm és ingerenciám.

Tudom, hogy nem hiteles forrás, de youtubeon szoktam tájékozódni tudományos ismeretterjesztő csatornákon, akik viszont le is hivatkozzák, hogy milyen publikációkból tették össze a tartalmat. Én ezt így hitelesnek tekintem.

Tudom, hogy a szó legszorosabb értelmében nem az, de nekem megfelel, mert nem szimpóziumra készülök, hanem csak hobbi érdeklődésből - úgy meg bőven elég ez is. Sőt, még emészthetőbb is.

---

Egyébként tegezhetsz.

ma 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!