Milyen hiteles forrásból tájékozódik a tudomány legújabb felfedezéseivel kapcsolatban?
Tekintettel arra, hogy egészen kezdetek óta az internet elfogadott, udvarias közlekedési formája a tegező, így nem bennünk kellene keresni a hibát.
A gyakori felhasználói közül szerintem kevesen forgatják a főleg angol nyelvű ez irányú szakirodalmat, melyeket leginkább a legnagyobb egyetemek és tudományos szakkiadók jelentetnek meg.
Felteszem, hogy az itt jelenlévők nagyobb arányban a bulvárból nyernek ismereteket (igen, van tudományos bulvár is [ami nem kicsit ellenmondásos, tudom]).
Ez tényleg attól függ, hogy mi érdekel. Teljesen más oldalak, folyóiratok, stb… foglalkoznak programozással, biológiával, fizikával, stb…
Amennyiben semmi kifejezett kívánságod nincs, akkor talán az arvixot érdemes nézegetni.
Ha teljesen hiteles forrást szeretnék, akkor a google scholart használom én is. Erre ritkábban van időm és ingerenciám.
Tudom, hogy nem hiteles forrás, de youtubeon szoktam tájékozódni tudományos ismeretterjesztő csatornákon, akik viszont le is hivatkozzák, hogy milyen publikációkból tették össze a tartalmat. Én ezt így hitelesnek tekintem.
Tudom, hogy a szó legszorosabb értelmében nem az, de nekem megfelel, mert nem szimpóziumra készülök, hanem csak hobbi érdeklődésből - úgy meg bőven elég ez is. Sőt, még emészthetőbb is.
---
Egyébként tegezhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!