A Gízai piramis kőtömbjeit hogy tudták olyan magasra elhelyezni olyan magasra?
Tudom, lerágott csont már a piramis építésének titka és nem is az ezotériás, ufós, fejlettebb technológiás részek érdekelnek, de!
Arra van valami bizonyíték, vagy teória, hogy a piramis magasabb elemeit hogy tudták elhelyezni? Azt tudom, hogy a kőtömböket a Nílus segítségével hordták oda, de azt nem tudom elképzelni, hogy milyen szerkezet segítségével tudták a magasba emelni a köveket. Ha valami rövidebb forrást is belinkeltek, nekem az is jó. Sajnos én nem találtam cikkeket, csak külföldieket, az angolom meg nem teljes.
A válaszokat előre is köszönöm.
A helyes válasz: Még nem tudjuk.
Néhány helytelen válasz:
1. Egyik Isten teremtette a sok ezer közül.
2. Negyedik dimenzióból teleportálta oda Egely hidegfúziós készüléke, Daniken irányításával.
3. Földönkívüliek műve, amit a bennszülöttek is megaszontak, hogy a repülőgépeket is földönkívüli istenek építették.
4. Amit a mai technikával sem tudnánk megépíteni, azt rabszolgák megoldották. Ráadásul tized mm pontossággal munkálva meg a gránitot, réz vésőkkel.
Ha valamit a tudomány még nem ismer, akkor a hiányzó űrt ilyen marhaságokkal kell kitölteni.
Kötéllel húzták/forgatták. Ember volt hozzá bőven.
Illetve a készülő piramis oldalán vitték fel csavarvonalban. Vannak tervrajzok erről piramisba karcolva.
A megmunkálás réz eszközökkel történt, amelyeket kb. folyamatosan élezni kellett.
Igen valószínű a 4-es válaszoló a helyes. "Ami megy 10 tonnával, megy 100-al is" tehát rönkökön gurították-húzták felfele. Az épülő piramison meg rámpákat építettek és azon húzták fel és valóban volt bőven ember akik amúgy nem rabszolgák voltak hanem nagyon jól fizetett emberek!
Van egy olyan elmélet is, ami szerint zsiliprendszerrel vízen "úsztatták" fel a kőtömbóket. Erről most nem találtam linket vagy bármit de ilyen elmélet is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!