Milyen tudományos elképzeléseid, gondolataid vannak, amik egyáltalán nem bonyolultak szerinted, mégse tudod átadni az itteni felhasználóknak?
Nekem van több is:
Például az itteni válaszolók nem értik, hogy ezen a képen mit jelentenek a nyilak és a görbék:
Meg vannak győződve róla, hogy a feny így terjed, hogy kitérése van le és föl.
A másik ilyen, amit nem bírnak megérteni, hogy mi az az IQ és miért lehetne bármilyen eloszlású. Azt hiszik, hogy azért haranggörbe, mert megmérték a társadalomban és az jött ki.
Közelítsük meg másképp. Adott egy ismeret és két ember. Egyik birtokában van az ismeretnek, továbbá a kommunikáció tudományának. Így azt is tudja, hogy egyes ismereteket többféle módon előadva nagyobb a valószínűsége a másik fél megértésének. Ennek ellenére e megértés nem jön létre. Az esetek döntő többségében ekkor nem a kommunikációt végzővel van a baj (néha ez is lehetséges, előfordulhat, hogy éppen nem jutott eszébe a megfelelő - létező - módszer). A probléma abban áll, hogy a sikeres kommunikációnak vannak feltételei. Itt az, hogy az ismeret megértése megkövetel egy bizonyos előismereti szintet, amivel a hallgató (néző) nem rendelkezik, tehát nem értheti meg a problémát. Ahhoz ugyanis előbb a hallgatót fel kellene hozni erre a szintre, ami ugye nem tárgya jelen beszélgetésünknek.
És kérdező, a helyzet az, hogy én megértettem az eredetit, a #11 válaszoló összes észrevételét, és osztom nézeteit. Ezzel szemben ez neked nem sikerült. Ebből következik minden problémád. E helyzet egyre gyakoribb e fórumon. Ennek is van oka, az oktatás folyamatos rombolása, amely kezdi megközelíteni a kritikus szintet, azaz már nem informál hanem dezinformál. De az oktatás eredeti célját hamisan ost is szajkózza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!