Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen tudományos elképzelései...

Milyen tudományos elképzeléseid, gondolataid vannak, amik egyáltalán nem bonyolultak szerinted, mégse tudod átadni az itteni felhasználóknak?

Figyelt kérdés

Nekem van több is:

Például az itteni válaszolók nem értik, hogy ezen a képen mit jelentenek a nyilak és a görbék:

[link]

Meg vannak győződve róla, hogy a feny így terjed, hogy kitérése van le és föl.

A másik ilyen, amit nem bírnak megérteni, hogy mi az az IQ és miért lehetne bármilyen eloszlású. Azt hiszik, hogy azért haranggörbe, mert megmérték a társadalomban és az jött ki.

nov. 7. 22:25
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Még az utóbbit kiegészíteném annyival, hogy képzett fizikusok se tudják megkülönböztetni a definíciót a megfigyeléstől. Fizikus végzettségű emberek mondták nekem már többször, hogy az F=m*a a tapasztalatokból ered, nem pedig egy definícióból.
nov. 7. 22:29
 2/20 anonim ***** válasza:
95%
És a definíció szerinted honnan jön? Odaürítette valaki hasracsapás után?
nov. 8. 00:05
 3/20 anonim ***** válasza:
92%
Remélem nem az elektronos-víztornyos ***** tért vissza.
nov. 8. 00:30
 4/20 anonim ***** válasza:
50%

Az első témádat egyetemi szinten is sokan eltévesztik, mert azt hiszik, hogy negyedhullámnyi eltolódás van az elektromos és mágneses mezővektorok azonos fázishelyzete között - ugyanis tévedésből ezt analógnak veszik az oszcillátorok kétfajta energiaformájával, melyek összege minden időpillanatban állandó.

A többi okoskodásaidat meg inkább nem kommentálom...

nov. 8. 04:23
 5/20 anonim ***** válasza:
91%
Elektronos viztorony? Ezt meg nem hallottam. Ez olyasmi, mint a szekesfehervari zsiroskenyer?
nov. 8. 06:13
 6/20 anonim ***** válasza:
15%

Eszerint te sem tudod átadni az itteni felhasználóknak, ha jól értem? Pedig nem túl bonyolult.

4@ Nem a negyedhullámnyi eltolódás van az elektromos és mágneses mezővektorok azonos fázishelyzete között a baj, hanem azt hiszik így hullámzik maga a foton is

*

Kérdező te még az elektron nem létét sem tudtad átadni, pedig kevesen tudják, hogy maga Einstein is azt írta, hogy nem ért egyet az elektron létével és Tesla is ezen a nézeten volt. Te nem csak az ő írásuk magyarázatát nem tudtad elmagyarázni, de még érvelni sem tudtál, hogy a tudósok nagyja is ez ellen van

*

Nekem nehéz elmagyarázni az ittenieknek pl, hogy volt nukleáris háború a XIX.sz-ban. Azt hogy nem az egyiptomiak építették a piramisokat. Azt hogy volt egy szupercivilizáció akik előttünk már többet tudtak. Látták és létezik az aura. Léteznek a parajelenségek, telepátia. Az ESP is létezik. Tudtak asztrálutazni. Azt hogy frekvenciával gyógyítani tudtak szinte mindent pl a RÁkot is. Azt hogy a modern fizika megállt a '80-a évek közepén. Azt hogy vannak UFO-k, szellemek, démonok, reinkarnáció valóságos. Nem tudom átadni, hogy a kvantumfizikából valóban következik a titok és hogy mi magunk teremtjük a világot. Nem tudom átadni, hogy létezik egy kupola és átjutahatunk más világokba ha átmegyünk alatta. De ezek sokkalta bonyolultabbak úgyhogy én jobb vagyok

nov. 8. 18:28
 7/20 anonim ***** válasza:
23%
Egyébként azért, mert szerinte nem létezik az elektron meg a víztorony (ezt nem teljesen értem mi) attól még nem kell kiközösíteni. Ő ilyen. Másban hisz. Legyen neki. Sebaj. Lehet szemét, érveket cserélni 👍
nov. 8. 18:36
 8/20 anonim ***** válasza:
91%

6

Nem az ezotériában vagy 😂

nov. 8. 18:37
 9/20 anonim ***** válasza:

Javítás a #4 (04:23) válaszomhoz:

"negyedhullámnyi eltolódás van az elektromos és mágneses mezővektorok azonos fázishelyzete között"

- helyett így akartam fogalmazni:

negyedhullámnyi eltolódás van az elektromos és mágneses mező azonos fázishelyzete között (vagyis a vektoraik között)

A #6 (18:28) mondókájához meg annyit fűznék hozzá, hogy a fotonok hullámtermészetét jól leírja a klasszikus szemlélet, tehát nem értem, hogy mit kifogásolsz. A fotonok valószínűségi eloszlását jól szemléltetik ezek a hullámmodellek. A rádiótechnikában például mindig klasszikus hullámmechanikai egyenletekkel számolnak, és minden eredmény jól megfelel a megtapasztalható valóságnak.

nov. 8. 18:51
 10/20 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy ezekkel a modellekkel lenne a baj. Azt mondjuk, hogy nem tudod értelmezni a Maxwell egyenleteknek azt a megoldását, ami a linkelt képen látható. A képen térerősség nyilak láthatók. A térerősség nyilak pedig mit mutatnak? A nyíl kiindulási pontjában található térerősség nagyságát és irányát. Vagyis az ábra mindössze a z tengelyen való terjedésről szól. Semmilyen térbeli kitérésről nem beszél.

nov. 9. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!