Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Meg lehetne oldani, mást nem...

Meg lehetne oldani, mást nem mindig megjelenő szöveggel, hogy AIchat általi válaszokat ne használjanak a felhasználók az oldalon?

Figyelt kérdés

ChatGPT elég népszerű lett én is kipróbáltam.

Tapasztalatom: Elég gyakran "jobb kereső", mint a Google, főleg ha csak körül írni lehet a keresett dolgot vagy dolgokat. Ám az AI válasza csak arra jó, hogy utána specifikusan rá lehessen Googlén keresni. Ezentúl ihlet adásnak is alkalmas, pl. ha valaki egy történethez szeretne valami fiktív népi szokást, az AI adhat olyan választ miből KIINDULVA ki lehet dolgozni egyet.

Nem értem egyesek, hogy írathatnak novellát vele. Rendben angolul jobban, tud, mint magyarul. Fiktív receptes dolgot is kipróbáltam. Tulajdonképpen ennyire lement az emberek igényessége, hogy ilyen silány dolgok is jók?

Továbbá elég sok kérdést tettem fel az AI-nak, olyat amire tudtam a választ és vannak témakörök mikben nagyon nagy a hibás válaszok, vagy a sok hibát tartalmazó válaszok aránya. Van mikor az AI leírja, hogy nem tud választ adni. Máskor viszont elkezd költeni egy teljesen légből kapott dolgot.

Itt gyakori kérdéseken elharapódzott az a tendencia, hogy a válaszoló a ChatGPT-nek csak bemásolja a kérdést, majd az AI válaszát kimásolja ide az oldalra. Eddig is voltak troll válaszok, olyan válaszok melyek csak gonoszkodtak, olyanok melyek direkt félre vezetni akartak, téves válaszok, mert az egyén nem járatos a témában illetve nem jó az ismeret anyaga illetve a kedvencem főleg a magyar Wikipédia vissza büfögése. Így is olykor nehéz lehet a témában járatlan kérdezőnek eldönteni, hogy mely válasz valódi válasz és még akkor is, hogy helyesek-e a leírt információk.

A ChatGPT gyorsan ad, sokaknak jónak tűnő, ám nagy eséllyel hibás választ. Tömeggyártani lehet pl. erre az oldalra a válaszokat így. Totálisan rossz válaszokat. Az a cseresznye a habon, hogy még csak át sem fogalmazzák a kapott választ, azonnal lejön, hogy csak átmásolták.

2023. febr. 23. 07:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Igazad van.

Viszont, ahogy ebben a kérdésben, a #4 csinálja, úgy szerintem kifejezetten érdekes a ChatGPT válaszát olvasni. Tehát, hogy a neve alapján lehet tudni, hogy nem saját válasz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

2023. febr. 24. 13:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Az ellen nem tiltakoznék, hogy integrálva lenne az oldalba, jól felismerhetően. Ez szerintem okés dolog lenne.
2023. febr. 24. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!