Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen tudományos elképzelései...

Milyen tudományos elképzeléseid, gondolataid vannak, amik egyáltalán nem bonyolultak szerinted, mégse tudod átadni az itteni felhasználóknak?

Figyelt kérdés

Nekem van több is:

Például az itteni válaszolók nem értik, hogy ezen a képen mit jelentenek a nyilak és a görbék:

[link]

Meg vannak győződve róla, hogy a feny így terjed, hogy kitérése van le és föl.

A másik ilyen, amit nem bírnak megérteni, hogy mi az az IQ és miért lehetne bármilyen eloszlású. Azt hiszik, hogy azért haranggörbe, mert megmérték a társadalomban és az jött ki.

nov. 7. 22:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#10 - kérdező - szerinted én (#9, anno elektromágnesességtant abszolvált és lediplomázott fizikusként) nem tudom értelmezni a témát?

Ha nem lennél ennyire beképzelt, akkor már rég leesett volna, hogy az említett ábrázolás egy két dimenzióban korlátlan kiterjedésű (x,y) és homogén szerkezetű síkhullám-frontot szemléltet, mely a harmadik térdimenzió (z) irányában terjed. A képen ábrázolt E és B vektorok vektoriális szorzata a teljesítménysűrűség nagyságát és irányát meghatározó Poynting vektor:

[link]

Persze a való életben nincs meg az említett korlátlan kiterjedés, de ha a terjedési keresztmetszet a hullámhossz sokszorosa, akkor ez a szemléltetési mód már elég pontosnak számít.

Az említett ábra linkje:

[link]

nov. 9. 09:02
 12/20 A kérdező kommentje:

"az említett ábrázolás egy két dimenzióban korlátlan kiterjedésű (x,y) és homogén szerkezetű síkhullám-frontot szemléltet, mely a harmadik térdimenzió (z) irányában terjed"

Csak éppen nem ezt szemlélteti. Az ábra a Maxwell egyenletek egy térdimenziós megoldását szemlélteti.

nov. 9. 09:31
 13/20 anonim ***** válasza:
Kérdező - ezt magyarázd a privát fizetős diákjaidnak, mert mi itt a gyakorin nem kérünk a te "New Age" ihletésű elektromágnesesség-tanodból!
nov. 9. 10:15
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Nekem az a tudományos elképzelésem ha valaki állit valamit akkor azt következetesen és részletesen alátámasztja, ez valamiért nem müködik.
nov. 9. 14:55
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom ezt kinek mondod meg mire.

nov. 9. 15:34
 16/20 anonim ***** válasza:
62%
Mindenkinek mindenre.
nov. 9. 15:49
 17/20 anonim ***** válasza:
23%
8@ Na az pl elég nagy elmaradottság, hogy te ezeket ezotériaként kezeled
nov. 9. 18:01
 18/20 A kérdező kommentje:

Olyanokat kérdeztem, amik szerinted nem bonyolultak, mégse tudod elmagyarázni másoknak. Amiket te írsz, lehet hogy igazak, de mégis nehéz elmagyarázni másoknak.

nov. 9. 18:04
 19/20 anonim ***** válasza:
76%

17

Mert szerinted a szellemek meg démonok azok nem ezotéria?

nov. 9. 18:26
 20/20 anonim ***** válasza:
70%
Ha érted, akkor nem bonyolult. Az a bonyolult, amit nem értesz, aminek nem látod át a felépítését, működését.
nov. 9. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!