Tudományos szempontból mivel azonosítható az érzés, illetve a gondolat?
Konkrét materiális megfogalmazás érdekelne.
Tart-e ott a tudomány, hogy nem találgat, hanem valós valamihez képes kötni a szellemi működést - gondolatot, érzést?
Idegrendszeri belső állapotokhoz vannak kötve a gondolatok, az érzéseknek pedig már hormonális és egyéb kémiai kivetülései is lehetnek.
Nem találgatunk, de fizikai okokból kifolyólag szinte teljesen lehetetlen pontosan megvizsgálni az agyban tárolt információkat és az azokkal lezajló folyamatokat. Szerencsére már nem is kell ezt pontosan értenünk, mert már képesek vagyunk hasonló szinten működő dolgokat kitalálni.
Az ember alkotta számítógépeknél már nincs vizsgálódási probléma, és azok hamarosan minden szempontból meg fogják haladni az emberi agy képességeit. A belső állapotok könnyen lementhetőek és szétmásolhatóak lesznek. Bármilyen belső folyamatot ellenerőzés alatt fogunk tudni majd tartani.
A nagyon alapérzelmek pl. félelem a hüllőagyhoz/a legősibb régiókhoz kötődnek.
Az összetettebb érzelmek pl. Anticipáció a limbikus rendszernez. Kutya, macska valahol ezen a szintem működik.
A magasabbrendű, absztrakt gondolatok a neokortexhez tartoznak.
Azt hiszem, nem fejeztem ki pontosan, hogy mi is a kérdésem.
Mi által lesz gondolat a gondolat és érzés az érzés?
Az odáig rendben van, hogy mely területek felelősek a gondolkodásért vagy az érzelmi világunkért, de mitől lesz a fizikai dolog érzéssé? Mi a gondolat, illetve az érzés? Mely fizikai dolog, folyamat által válik valami szellemivé? Másként fogalmazva mi a szellemi?
Kérdező - szerintem először próbáld meg megérteni egy felfestett vonalat követő játékrobot működését, és tedd fel a nagy kérdést:
"Mitől érez úgy ez az egyszerű szerkezet, hogy követnie kell azt a vonalat?"
Hidd el nekem, egy nagy spirituális ébredés küszöbén állsz - melyen én már túl vagyok!
😊😀😁
A válaszoddal azt akarod sugallni, hogy az az egyszerű szerkezet érez?
Vagy esetleg mást?
Ha valóban szeretnél segíteni a válaszoddal, akkor ne ködösíts!
Ha meg csak az egódat akarod villogtatni, akkor azt máshol tedd.
Ha pedig nem tudod megválaszolni a kérdésem, akkor azt is megírhatod te eddig erre nem találtál konkrét választ.
Szerintem jelenleg még semmivel.
6-os, akkor a fotocella érez? vagy a tranzisztor? vagy a jk flipflop?
vagy az alu? Vagy ezek összessége, MI? menjünk kicsit visszább az időben, a mechanikus gépekhez pl.
Azok mit és hol éreznek? Min vagy te túl? Degradáld csak magad egy automatizált tárgy szintjére nyugodtan :D
Kérdező - én a #6 válaszommal csak el akartalak indítani a megismerés útján, de ha neked büdös a tanulás, akkor ne akarj mindjárt eget rengető problémákat megérteni!
Először olyan alapokkal kell kezdeni, hogy mit "érez" és "gondol" egy néhány bites memóriájú automata? Utána milyen új minőségek jelenik a néhány kilo-, mega-, giga-, stb. bájtos rendszerekben?
A gigabájtos szinten már lassan elérjük a biológiai szervezetek információfeldolgozó képességeit, így már lassan tudatosíthatjuk a "gondolat" és az "érzés" fogalmának a mibenlétét is.
Kezdetnek a mosógéped, majd a QR kódleolvasó appod lelkivilágát értsd meg, utána kezdj el elmélkedni a biológiai intelligencia mivoltáról!
"Kezdetnek a mosógéped, majd a QR kódleolvasó appod lelkivilágát értsd meg, utána kezdj el elmélkedni a biológiai intelligencia mivoltáról!"
9, te fordítva vagy bekötve:D nyugodtan pirítsál, én is adom neked.
Előbb a biológiát kéne megérteni, mivel az volt előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!