Melyik a mérgezőbb? Sütő 250 fokon benne felejtett műanyag edény vagy csomagolóanyag hungarocell? Es ha ilyen történik takarítás után használható e a sütő étel készítésére káros mellékhatások nélkül? Vagy kuka?
És miből van az a "műanyag" edény?
Ugyebár egy jobbfajta szilikongumi, kapton, teflon, stb. ezt a 250 fokot simán kibírhatja!
Mellesleg a kitakarított sütőt miért ne lehetne használni?
Egy akármilyen gagyi műanyag, nem hőálló, hanem ami olvad.
Csak összehasonlítas miatt kérdezem, mert műanyag odaolvadós sztorikat már olvastam, bárki hibázhat. De hungarocelleset nem. Arrol csak annyit olvastam, hogy mérgező , ha olvad, ég. De mérgezőbb e az elolvadt műanyagnál?
Új sütőmbe sok ilyen hungarocell csomagolóanyagvolt, széttörve. De mire hazaértem a beüzemelő ( gyerek engedte be) már ráindította a kiégetést. Mi van ha maradt benne kis darabka és azzal égette. Na ez a lényege a kérdesemnek.
En szerettwm volna alaposan kitörölni a sütőt, mikor hazaérek, beüzemelés előtt.
1. A "gagyi" típusú műanyag egy ismeretlen technikai fogalom.
2. Ha már minden kiégett, akkor mi a bajod? (Ott már nem maradhatott semmiféle polisztirol - amit vulgárisan hungarocellnek hívnak.)
Takarítsd ki a hamut!
Persze, hogy gagyi fogalom. Ha értenék hozzá, akkor fel se tettem volna a kérdést. Hülye vagyok a kémiahoz bevallom. Altalánosba jó tanárunk volt, sorta vert minket es hülyézett. Az agyam bojkottálta a kémiát azok után.
Csak mindenhol olvasni mi mennyire mérgező ( nem magamat féltem, hanem a gyerekeimet, akik közül az egyik súlyos pajzsmirigybeteg).
Tehát ha maradt is benne hungarocell ( azt már beszívtuk), jól kitakarítom mosogatószerrel akkor már semmi káros anyag nem fog keringeni jól ertem ugye? Már úgy sütnék.
Nem kell finoman fogalmazni. Tudom en magamról milyen brutál fóbiás vagyok.
Kérdésedre a válasz: fene tudja.
Azon a pszichológusom igyekszik segíteni. Viszont ő sem természettudományi szakember, tényekkel nem tudna megnyugtatni. Ha google-t olvasok, az nem segít, minden mergező, mindmeghalunk, ami nyilván igaz is.
Szóval , kell pluszban az elmémnek tényeken alapuló megnyugtatás is. Utana mar tudok segíteni magamon.
Távvezérlésű nyakkendő kötőgép - "egy műanyag edény ~1-2 gramm"?
Szerintem ebbe csak egy 15 milliliteres orvosságos kimérőkupak fér bele - hisz az én polipropilén konyhaedényeim 50 és 300 gramm között vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!