Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi történne, ha atombombá(ka)t...

Mi történne, ha atombombá(ka)t dobnánk/lőnénk a Napba?

Figyelt kérdés
Persze nem a Földről, hanem megközelítenénk annyira, amennyire csak lehetséges a Napot és onnan dobnánk/lőnénk a Napba a ma elérhető legerősebb atombombákat. Mi történne ekkor?

2023. aug. 27. 23:05
1 2 3
 21/26 Prokopf ***** válasza:
0%

"Aki itt "logikus" érvekről beszél, az vagy elmebeteg, vagy csak simán nem érti a fizikát."

Az idézet valószínűleg valamelyik engem is kioktató és lepontozó okostónitól származik, aki szememben egy dolgot bizonyított: a logikához biztos nem ért, így valószínűleg a fizikához sem.

Pirosozni lehet. Beismerni, hogy valójában egy kukkot sem értettél meg abból, amit korábbi hozzászólásaimban írtam, már nehezebb. Hova is lenne akkor az okoskodó nimbusz, nemdebár?

Szóval egy egyszerű kérdés még egyszer: milyen a telleri valószínűség jellege (amiről beismertem, hogy én nem tudom, de ugyanakkor leírtam, hogy milyen lehet)?

Amúgy még egy kérdés (itt most lehet villogni!): mi az oka annak, hogy a fizikusok bevezették a "Planck idő" és "Planck hossz" használatát?

Válasz?

2023. aug. 29. 21:30
 22/26 Prokopf ***** válasza:
19%

Akkor magyarul: a "kávéskanál ciánkális" példád önmagában bizonyítja a dilettanizmusod. Ez ugyanis éppen a szükségszerű matematikai hibahatárnak feleltethető meg (amúgy a matekhoz is annyit értesz, mint a fizikához, meg a logikához?). A probléma nem ez, hanem a telleri számítások helyessége. Sokadszorra sikerült már megértened? (Választ már nem várok. A Planck kérdést is plankban hagyom. De legalább tudom, hogy a "névtelen senki" kifejezés honnan ered...)

2023. aug. 29. 22:28
 23/26 Prokopf ***** válasza:
0%

Pontosítok: "...a telleri számítások helyességének lehetősége."

2023. aug. 30. 11:44
 24/26 Prokopf ***** válasza:
28%

Jó kérdés volt kérdező! Kb. egy év múlva emlékeztess rá, hogy tartozom egy válasszal (addigra meg lesz...)!

Addig pár idézet, amiből összeállíthatóak a megfelelő logikai láncok (ha van köztetek értelmes ember, akkor az megérti, hogy mit jelent az, hogy ostobákkal a továbbiakban nem foglalkozom - ez nem rád vonatkozik kérdező, hanem egyes válaszadókra és "értékelőkre"):

"A láncreakció, ha elindul, akkor már a tömegtől független." (Ezért végezte el Teller egyáltalán a számításait! És ezért nem játszik a Nap mérete, hőmérséklete stb.)

"Az atombomba (ellentétben a hidrogénbombával, illetve a Nappal {!} a maghasadás, nem pedig a fúzió (mint pl. a Nap) elvén működik." (Jé, fizika! Most alma, vagy körte? Napméret ezért sem...)

"Egy adott zárt eseményhalmazra számított valószínűségek nem egyértelműen sorbarendezhetőek." (Csakhogy egy kis matek is legyen. Ez azt jelenti, hogy ha tudnám a valószínűségek bekövetkezési sorrendjét, már nem lennének értelmezhetők, ugyanis ettől az értékük megváltozna.)

Fentiek tőlem.

"A kvantummechanikában felejtse el a logikát!" (Oppenheimer)

"Legalábbis az eddig érvényeset." (Én)

Ezért hagyom itt és most abba.

2023. szept. 1. 20:52
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

@Prokopf

Nem szeretnél még kiírni pár választ csak hogy azt is pontozhassuk?

Követni fogjuk minden aktivitásod ;)

[link]

2023. szept. 1. 22:06
 26/26 Prokopf ***** válasza:
37%
Tényleg? Szerinted kiírnám, ha lenne esélyed, hogy utolérj? 😉
2023. szept. 1. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!