Szeptember 1. Lesz az esküvőnk, mennyire pontos az 8 időjárás jelentés?
Semennyire. A nyáron egy napra strandot terveztünk. Elengedtük,mert még előző nap is esőt mondott és hidegfrontot. Egy szem eső se volt, tipikus strandidő🙄
Saját megfigyelésem alapján viszont a rohadt ősz sose késik. Mindig beköszönt szeptember 1-jén. Eddig 1x tudtam strandolni azon a napon.(41 vagyok.)
#4! Sajnos, nem rajtam fog múlni. Én minden évben azt kívánom, de akkor a kedvedért idén duplán 😁
Kérdező, két héttel előre nem lehet napra pontos időjárást mondani!
Először is nézd meg az előtte-utána levő 2-3 napra szóló előrejelzést. Csak akkor vehető komolyan két hétre előre az időjárás-jelentés, ha abban az 5-7 napban stabilan ugyanolyan időt jósolnak. Ez leginkább anticiklon esetén fordulhat elő.
Ha előtte-utána másmilyen idő lesz, akkor az simán tolódhat előre is, hátra is.
Másrészt a csapadékot lehet a legbizonytalanabbul előre jelezni. Egy lehűlést inkább lehet, de hogy abból konkrétan a ti településetek felett csak felhős ég lesz, vagy komoly eső, az a legbizonytalanabb. Két hétre előre ez teljesen kiszámíthatatlan. Arról ne is beszéljünk, hogy lehet, hogy tőled 20 km-re esni fog nálatok meg nem.
A másik: sokszor az "eső/zápor várható aznap" szöveggel elintézik az egészet. Na de ez azt is jelentheti, hogy mondjuk éjjel 3-tól reggel 7-ig esik, utána eláll és 10-kor már a Nap is kisüt. Ti meg gondolom délután esküdtök. Szóval az időjárásjelentés formailag igaz lehet úgy is, hogy a programot a legkevésbé sem zavarja.
Egyébként megnéztem: szept. 1. körül pont nagyon össze-vissza időjárás várható, tehát bármi lehet és annak az ellenkezője is.
Őszintén?
Remélem sz@rrá áztok, és még hatalmas szél is lesz.
Értelmi szinted alapján mást nem érdemeltek.
Mi baj a kérdező értelmi szintjevel amúgy...? Az a baj, hogy esküvője lesz? Nekem is volt, biztos én is idióta vagyok
Tavaly május, fedett terasz
Attól féltem, hideg lesz, előtte 2 héttel még esett, fújt, 15 fok volt
Az esküvőn meg 32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!