Most akkor hogyan irtaná ki az emberiséget a mesterséges intelligencia? Mindenütt erről olvasok, de semmi konkrétum. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy szoftver, amit simán ki lehetne kapcsolni, meg tudná semmisíteni a civilizációnkat.
Figyelt kérdés
Ma legalább három helyen olvastam arról, hogy vigyáznunk kell, nehogy az AI megsemmisítse a civilizációnkat, és kiirtsa az emberiséget. Azonban semmi konkrétumot nem tudtam meg arról, hogyan tenné ezt meg az AI. Egyáltalán egy szoftver hogyan tudná szétzilálni az emberi fajt, ha egyszerűen egy gombnyomással meg lehetne állítani?
Nincs túltolva ez az egész? Vagy megint egy szenzációhajhász dolog az egész?
Mit gondoltok, hogyan semmisítene meg minket a mesterséges intelligencia?
2023. máj. 30. 19:16
21/21 anonim válasza:
Én olyasmit tudok elképzelni, hogy tömegesen vált ki dolgozó embereket, gyorsuló ütemben, és ebből lesz felfordulás. De itt nem az AI a lényeg, hanem a gazdasági paradigma, amely az élőmunkát helyettesítő innovációkat díjazza rég óta. Az AI ezt esetleg begyorsítja, kiszélesíti. Tehát én a Skynettől nem tartok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!