Ha a mesterséges intelligencia veszélyes az emberiségre, akkor miért hozzuk létre?
EZ teljesen a mi világunkból való.
Történt egy olyan jellegű fejlődés, ami elé most is nézünk, és lett egy következménye.
Ha nem történt volna meg, annak is lett volna következménye.
HA értelmes ember vagy, ezeket fel tudod mérni.
Bár valószínűleg már felmérted, ezért nem akarsz válaszolni rá.
Fordítok:
ez egy mentő dobás a részedről, hogy ne kelljen kimondani, amire te is rájöttél már.
38/44 A te válaszod:
Nézőpont kérdése. Ha én én vagyok, akkor kifejezetten rossz lenne, de ha egy dodó lettem volna pár évszázada, akkor lehet nem haragudnék annyira. :)
Ha az akkori majmok szempontjából nézzük, kb semleges, de ha a maiakéból, akkor egyértelműen rossz döntés.
Viszont az evolúció, és egy biológiai testel nem rendelkező, gondolkodó entitás létrehozása egy fejlett civilizáció berkein belül eléggé más téma.
41: "Történt egy olyan jellegű fejlődés, ami elé most is nézünk" -
WTF? Honnan tudod, hogy milyen jellegű fejlődést fog eredményezni az általános mesterséges szuperintelligencia létrejötte? Ez az egymilliárd dolláros kérdés. Ha ezt valóban meg tudod válaszolni, akkor ne majmos példákkal szöszmötölj a GYK-n, hanem vásárolj egy nagy trezort annak a sok dollárnak, plusz rendszeresen ellenőrizd a postaládádt, hogy jön-e már a levél a Svéd Tudományos Akadémiától a Nobel díj ügyében.
Ez megint csak mellébeszélés volt.
Ha NEM okoz fejlődést, akkor semmi sem változik. Akkor viszont hol van a probléma?
47. Ne terelj. Arra utaltál a 41. válaszodban*, hogy tudod, milyen jellegű fejlődésnek nézünk elébe az általános mesterséges (szuper)intelligencia létrejöttével. Ha ez így van, akkor elő a farbával. Tessék, írd le, hogy szerinted mi, miért fog történni.
---
* Ezt írtad a 41-ben: "Történt egy olyan jellegű fejlődés, ami elé most is nézünk, és lett egy következménye."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!