Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az univerzumunk tágul. De...

Az univerzumunk tágul. De tagulnincsak úgy tud ha van mibe hova tovább,nem? De pl.mibe tágul,hogyan,mi készteti arra hogy táguljon?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 23. 21:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

1. A táguló térbe.

2. A sötét energia.

2023. ápr. 23. 22:19
 2/17 anonim ***** válasza:
Ezt jelenleg nem tudjuk. Mivel a benne lévő objetktumok mindenholtávolodnak igy azt mondják tágul.
2023. ápr. 23. 23:56
 3/17 Mojjo ***** válasza:
100%

"De tagulnincsak úgy tud ha van mibe hova tovább,nem?"

Nem.

2023. ápr. 24. 02:29
 4/17 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha valamibe tágulna, akkor az a valami zavarná a tágulást, azt pedig látnánk.

2023. ápr. 24. 10:03
 5/17 anonim ***** válasza:
Mondhatnánk azt, hogy a semmibe tágul. De a semmi létezik? Van neki bármilyen mérhető tulajdonsága? Ha van, akkor nem nevezhetjük semminek, hiszen a semminek semmilyen tulajdonsága sincs, ettől semmi. Ha viszont nincs semmilyen tulajdonsága, akkor tekinthetjük egyáltalán létezőnek? Ha nem tekinthetjük létezőnek, akkor hogyan mondhatjuk azt, hogy egy nem létező dologba (a semmibe) tágul az univerzum? Hogyan tudna bele tágulni, ha nem is létezik?
2023. ápr. 24. 13:44
 6/17 anonim ***** válasza:
ezen már én is gondolkodtam! és ha már nincs hova tágulnia, mert ott van egy "fal"-akkor mi van a "fal" on túl,?
2023. máj. 27. 08:34
 7/17 Mojjo ***** válasza:
@6: És gondolom, a kínaiak építették azt a falat, hátha a mongolok arról, az univerzum határán túlról akarnának betörni, igaz?
2023. máj. 27. 08:38
 8/17 anonim ***** válasza:
a "fal" idéző jelben van, nem tudom másképp kifejezni, mivel nem tudom mi lehet "ott"
2023. máj. 27. 08:47
 9/17 Mojjo ***** válasza:
@8: Nincs semmiféle fal, sem idézőjeles, sem idézőjel nélküli. Az univerzum nem valamibe tágul bele, ezek alapvetően téves elképzelések.
2023. máj. 27. 11:37
 10/17 anonim ***** válasza:

Legalább 8-szor leírtuk már, hogyan lehet elképzelni a világ tágulását.

Esetleg... visszaolvasni? Kereső?

2023. máj. 27. 14:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!