Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mióta gyűlik ez a sokmillió...

Mióta gyűlik ez a sokmillió vörösiszap Ajkán? És meddig töltötték volna még, ha nem következik be ez a szörnyű katasztrófa?

Figyelt kérdés

Holvannak a felelős szakemberek?

Úgy hallom emberemélkezet óta nemtörtént ilyen borzalom.

Miért kell ennyire összegyűjteni és a sorsára hagyni az ilyen veszélyes anyagokat?

2010. okt. 5. 14:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
25%

"Közömbösítésre különben a legjobb az ecetsav"

Arra nem gondolsz hogy az erős lúg a gyengébb ecettel nem lesz semleges pH-jú? Sósavat visznek most.

2010. okt. 5. 19:30
 12/16 anonim ***** válasza:
Nos én a hír tv-ben szakértőktől hallotam, hogy ez a legjobb. Én is tudom, hogy az ecetsav gyenge sav mivel ha nem is vagyok vegyész,de annak tanulok úgyhogy ezzel nagyából tisztában vagyok. A sósav szerintem is jobb, de költségesebb. Én ezt hallotam.
2010. okt. 5. 19:33
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

Van fogalmatok róla mennyibe kerülne a vörös iszapot semlegesíteni???? Irdatlan sok pénzbe. Festéket csinálni a Vas-hidroxidból....az ipar kicsit másképp működik. Nagyon sok pénz kéne, és közel sem térülne meg.

Egyébként megjegyzem a semlegesítés technológiai módosításnak minősül (nem is kicsinek), aminek az a következménye hogy engedélyek kellenek (hosszú-hosszú procedúra, és sok-sok pénz) Amíg ezek nincsenek meg áll a gyártás....

Hol vannak a felelős szakemberek??? - ahogy előttem is mondták előre szóltak ők...

Nah és hol a felelős média stb stb??? Nem felelőtlen azt állítani hogy radioaktív, veszélyes hulladék stb stb...??

Nah és a politikusok részéről egyértelműen kijelenteni hogy emberi mulasztás az oka??

Szerencsétlen üzemet most jól meg fogják szivatni... ha talpon marad kalapot emelek.

2010. okt. 5. 21:22
 14/16 anonim ***** válasza:
75%

"Nos én a hír tv-ben szakértőktől hallotam, hogy ez a legjobb."

ne keverjük a szezont a fazonnal (gizikét a gőzekével), az, hogy a most kiömlött anyagot mivel lehet a legjobban legkevésbé kártékonyan (na csináljunk nagyobb bajt mint már van) semlegesíteni, az egy dolog.

az, hogy a al gyártástechnológia során keletkező iszonyatos mennyiségű cuccot meg mivel lehet kezelni, meg egy másik.

az ecetsav tök jó, mert viszonylag barátságos, lehet akár háti permetezőből spriccelgetni. de arra nem alkalmas, hogy az összes meglévő anyagot kezeljük vele, de még arra sem, hogy innentől kezdve ami keletkezik, azt kezeljük vele.

és egyébként, az, hogy oké, akkor mostantól nem lúgos, az csak az első lépcső. ettől még mérgező és enyhén rádióaktív...

2010. okt. 5. 23:13
 15/16 A kérdező kommentje:

Ennyi hozzáértőre nem gondoltam.

Miért nem gondoskodnak egy kifejlesztés során (legyen az bármi, ami ártalmas valamire) mindjárt, hogy az esetleges veszély előfordulása alkalmával mit kell tenni?

És a távolabb eső, kevésbé szennyezett területen és házakba talán nem is kellene semmi mást csinálni a festés - mázolás, szántáson kívül, mert úgy tudom, nagyon elvan savasodva a föld mindenhol.

Ilyen helyeken talán még jó is.

2010. okt. 6. 10:34
 16/16 anonim ***** válasza:

enyhén rádióaktív!!!

ez itt a kulcs.

Aki nem tudná, mindenütt van egy természetes sugárzás.

Én, és mindenki ill minden sugárzik bizonyos mértékben.

Ezért az, hogy sugárzik valami, nem jelent semmit

2010. okt. 6. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!