Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hamar Elfelejtem amit tanulok,...

Hamar Elfelejtem amit tanulok, mért?

Figyelt kérdés
bemagolok mindent,,é rá egy hétre elfelejtem.nem tudom mit tanultam eddig most vagyok 8.-os,arra koncentrálok h a dolgozatba tudjak mindent h az sikerüljön utána meg úgyis elfelejtem..mitől?jah és csak magolással tudom megtanulni a dolokat
2010. szept. 30. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

pontosan azért felejted el, mert magolsz. Meg kell érteni, ami nem mindig megy könnyen. Nekem pl. nagyon kevés tanulás is elég a jó jegyhez.

Próbáld meg vázlatosan leírni, rajzolni ilyen szervezeti diagrammokat. Majd csak belejössz.:P

Előbb utább meg kell tanulnod tanulni. Igen, először én is hülyeségnek tartottam, de az érettségi közeledtével már a magolós módszer nem működik. Több mint 60 tételt nem lehet bemagolni. :P

2010. szept. 30. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
92%

Azért, mert csak bemagolod. A magolás nem egyenlő a tanulással. Ha egy délután alatt bemagolod az egészet, akkor egy hét alatt el is felejted. De ha hetekig olvasgatod, akkor rögzül a fejedben. Ezért mondják a tanárok is hogy mindig tanuljuk meg az új anyagot és ismételjük át a régit is. Persze mi lusták vagyunk és általában a magolást vagy a puskázást (<- nem szoktam, de előfordult már...) választjuk. Remélem kielégítő választ írtam :)

15/f

2010. szept. 30. 21:55
 3/7 anonim válasza:
74%
A magolást könnyebben elfelejted,mint amikor érted is hogy mit tanulsz.
2010. szept. 30. 22:25
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
Én is mindig magolok vizsgára nem jó, de ez van. Viszont azok a részek, amik más tantárgyaknál is előjönnek, megmaradnak. A tanulság: ismétlés a tudás atyja. Amit többször rágsz át, jobban rögzül. Egy az, hogy próbálj értéssel tanulni, de ha már mindenképpen magolsz, legalább nézd át többször.
2010. szept. 30. 22:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem,,,köszönöm a válaszokat;)Akkor csak a tanulási módszerem nem jó...
2010. okt. 1. 01:31
 6/7 anonim ***** válasza:
56%
A legjobb módszer, ha jegyzetelsz. Csoportosítasz mindent. Igaz, sok időt elvesz, de így jobban megjegyzi és egyben meg is érti az ember, hogy miről van szó. Ha esetleg később fősulira is akarsz járni, akkor ott esélyed sincs, hogy egyáltalán valamit is bemagolj. Ott mindent meg kell értened, ha diplomát akarsz kapni.
2010. okt. 2. 15:18
 7/7 A kérdező kommentje:
ÉRtem ,jegyzetelés jó ötlet...köszi ;)
2010. okt. 2. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!