58 eves, fiatalos nagymama vagyok. Miert fajdul meg a fejem ha 10 percnel tovabb tanulok? Pl: letfontossagu, hogy megtanuljam az Angol nyelv alapjait, es beszelgetni tudjak. Amit tegnap megtanultam, azt mara elfelejtem.
58 évesen még nem kéne ilyen
én bizony a helyedben elmennék orvoshoz, mert ez így nem normális
Az emberi agy általában kb 17-18 éves korig fogékony a nyelvtanulásra. Utána már nem. Főleg ha voltak olyan évek amikor a tanulás kimaradt, mivel az agy hajlamos ellustulni, vagy hogy úgy mondjam elbutulni. Ehhez nem kell sok idő sem, elég mondjuk pl egy 1 hetes nyaralás, és ha nincs tornásztatva az agy (pl vki nem olvas), akkor mérhetően romlik utána a szellemi teljesítőképesség.
Az agy képes regenerálódni is, de ez annál több időt vesz igénybe, és annál nehezebben megy végbe minél idősebb az ember.
A fájdalom azért jelentkezik, mert az ön agya valószínűleg elszokott a huzamosabb ideig való koncentrálástól, most pedig a hirtelen megerőltetés nem tett jót neki.
Másik lehetőség, hogy elszokott az olvasástól, és valami baj van a látásával (esetleg új szemüveg szükségeltetik), vagy ha ez nem is, egyszerűen a könyv hosszú ideig való mereven bámulása erőlteti meg nagyon a szemét, annak izmait. Ilyenkor gyakran a homlok mögötti tájékon és a halántéknál jelentkezik a fájdalom.
Amennyiben ez áll fenn, a neten a következő tanácsokat találtam az fejfájás elkerülésére:
- válasszunk ki egy távoli pontot és nézzük azt lazán
- tekintsünk a szemünkkel minden irányba, anélkül, hogy bármit is mereven néznénk
- masszírozzuk át a homlokunkat, halántékunkat, lehet gyógynövényes krémet is használni
- lehet izomlazító hatású illóolajokat párologtatni
- masszírozzuk át lazán a nyakizmainkat
- hajlítsuk a fejünket többször minden irányba
- körözzünk a fejünkkel.
Nem lehetetlen közel 60 évesen megtanulni egy nyelvet társalgási szinten, de attól függően hogy korábban milyen tevékenységet végzett, elég sok időt fog igénybe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!