Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mostani technikával kb....

A mostani technikával kb. mennyi idő alatt tudunk megtenni 1 fényévnyi távolságot?

Figyelt kérdés

Az űrben természetesen. :)

(Bocs, ha hülyeség amit kérdezek.)

2010. szept. 30. 18:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Előző hozzászóló vagyok...

Ja, most tart a Voyager kb. 110 csillagászati egység távolságnál. (1 CsE = átlagos Nap-Föld távolság)

A Voyager-1 most 15,3 fényórányira van. Kicsit még mennie kell, hogy elérjen 63 240 CsE-nyi távolságra (=1 fényév).

Rakétával, sok hintamanőverrel és (ion-hajtóművel, vagy napvitorlással) fel lehetne gyorsítani valamit jóval nagyobb sebességre.

2010. okt. 1. 02:54
 12/17 anonim ***** válasza:

Előző és az az előtti vagyok

Szerintem el tudnánk érni így talán 50 km/s-os sebességet is. Az 6000 évet jelent.

Ha meg rengeteg erőforrást (értelmetlenül) beleölünk, akkor talán le lehet csökkenteni még jobban ezt az időt.

2010. okt. 1. 03:01
 13/17 anonim ***** válasza:
Kicsit még utánalestem a dolgoknak. A New Horisons eddig a leggyorsabb űrszondánk. Most 23 km/s-os sebességgel repeszt.
2010. okt. 1. 03:10
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, amúgy meg köszönöm jól vagyok, csak még csak 14 éves vagyok, és eddig nem igazán érdekelt a téma (érdekesnek érdekesnek tartottam, de nem annyira, hogy komolyan belemerüljek), de most ha már ezt láttam, akkor gondoltam tisztázom magamban a dolgokat.

És köszi tényleg a válaszokat.

2010. okt. 2. 12:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Szívesen (az utolsó 4 hozzászólás az enyém volt)
2010. okt. 3. 02:56
 16/17 anonim ***** válasza:
A jupiterre pàr atomot varni mig a megvaltozik a bolygo mozgasa varni vele mig a sugar elmegy es mas ott elhetünk is ennyi!
2016. szept. 1. 23:20
 17/17 anonim ***** válasza:
46%
A jupiteren kène lakni több ember dolgozna több lenne a segèly!
2016. szept. 1. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!