Eva Brown szerelmes volt Adolf Hitlerbe, vagy félelemből volt vele, mert úgy, mint a párja, nem eshetett bántódása?
Azt tudom, hogy sok nő rajongott érte.
De Eva közvetlenül ismerte, mint barátnője, tisztában volt a természetével. Így tudta szeretni?
2.
A végén a felesége is volt elvileg pár óráig.
3.
Na ja, ilyen vezetéknévvel lehet ő is csak annyira német, mint amennyire Niedermüller magyar.
Jogos. Elírtam a nevét, bocsánat.
6.
És Magda Goebbels? Róla is ezt a képet alakítja ki némelyik film/regény. Mondjuk elnézve Joseph fejét, hozzá képest még Adolf is szépséges. Mondjuk nem tudom Hitler hogy csinálta, de a követői még nála is rondábbak általánosságában (Himmler! Annak is milyen gyógyegér feje van? Goring "The Fat One"?)
Hitlernek sok jó emberi tulajdonsága volt.
Például volt szépérzéke, szerette a virágokat, rezidenciáit egész 'virágerdő' vette mindenhol körül. Az állatokat is szerette és igazi művészlélek volt, fiatal korában abból is élt.
Lehet, hogy páran megbotránkoznak ezen, pedig cseppet sem vagyok híve semmilyen tekintetben, de ez az igazság. Azonban nem tartom helyesnek, hogy meghamisítva a történelmet, manapság beállítják dühöngő őrültnek és beszédeiből is csak azt a félperces részt mutatják, amikor fortisszimóban haragot mutat, holott az egy órát is tartott és remekül szónokolva tudott érzelmes húrokat is pengetni.
Azért tartom ezt súlyos hibának, mert nem fogjuk felismerni a hozzá hasonló szimpatikus emberi tulajdonságokkal rendelkező karizmatikus emberekben a hallatlan veszélyességet, az ügyes szónokok fogásai megtéveszthetik a hallgatóságot, így megint hatalomba kerülhetnek hozzá hasonló gátlástalan emberek, akik újra szörnyű bűnök elkövetésére lesznek majd képesek, mert a lehetőséget, a hatalmat megkapják hozzá.
Hitler ugyanis egyáltalán nem volt szörnyeteg, illetve mi már tudjuk, hogy az volt, csak nem látszott rajta, a kortársai közül ezért sokan szerették, ahogy Sztálint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!