Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mensa tag lettem, de szerintem...

Mensa tag lettem, de szerintem átvertek. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Megírtam az IQ tesztet és 130 felettire jött ki, de szerintem csak 120 körüli az IQ-m. Lehet, hogy azért csinálták, hogy több tagjuk legyen?

Vagy eleve mindenkinek többet mondanak? Ez mondjuk logikus lenne, mert egy 80-as IQ-jú személlyel magam se szívesen közölném, hogy 80-as IQ-val rendelkezik. Mondanék inkább 100-at. (Bár az is csak annyit jelent, hogy olyan hülye, mint mások, de azt talán elviseli.)

2022. szept. 11. 22:30
1 2 3 4
 21/34 2*Sü ***** válasza:
98%

#20: Bocs az előbbi értetlenkedésért, kicsit kialvatlan vagyok…

> Hiszen, ha rögtön 2 válaszoló is Mensa tag volt, akkor biztos sűrn akad Mensa tag, 130-as IQ-val rendelkezők viszont kevésbé.

Nyilván. És ha egy joggal kapcsolatos kérdés alatt a válaszolók fele jogász, abból meg nyilvánvalóan csak az következhet, hogy akkor a magyar emberek legalább a fele jogász. Hogyan is lehetne máshogy.

2022. szept. 12. 10:25
 22/34 A kérdező kommentje:
Egy joggal kapcsolatos kérdés alatt nulla jogász van. Itt is kb. nulla Mensa tagnak kellene lennie.
2022. szept. 12. 10:52
 23/34 NTBS ***** válasza:
45%
Nem tudom.
2022. szept. 12. 11:36
 24/34 TappancsMancs ***** válasza:
93%
Szerintem egy nonprofit szervezetnél talán még a hírnév vagy befolyás szóba is jöhet, de a nagyobb taglétszámmal semmire sem mennének egy jellemzően a társadalom kis létszámáról ismert a szervezetnél. Ez tűnik logikusnak.
2022. szept. 12. 12:50
 25/34 anonim ***** válasza:
39%

Ismered a mondást, nem?

"Az a baj a világgal, hogy az okosak tele vannak kételyekkel, a hülyék viszont holtbiztosak mindenben"

Az érzést ismerem. Amolyan "hogy lehetek én benne a felső 2%-ban?" Ugyanezt éreztem én is, mikor sikerült a Mensa teszt. Hogy "nem lehet, hogy ennyire hülye mindenki". És pedig rá kellett jönnöm, hogy de.

Bár nem gondolom magamat túl okosnak, bőven vannak tőlem sokkal okosabbak, de sajnos a nagy átlag sík hülye.

2022. szept. 12. 14:36
 26/34 Kólauborkával ***** válasza:
96%
25#, durván, magabiztosan hülyéztél le magad körül mindenki. Mindig irigyeltem ez ilyen határozott embereket…
2022. szept. 12. 14:41
 27/34 anonim ***** válasza:
89%

#11: Na, te biztosan nem voltál soha tag. Egyrészt mert a stílusod is elárul, másrészt ha tag lettél volna, tudnád, hogy éves tagság van, amit max nem hosszabbítasz meg a lejáratkor, de nem havonta kell fizetni.

#20: Ezen logikán akkor a kórházakba is felvesznek képzetlen embereket is, hiszen kevesen végeznek orvosit, szóval akkor biztos felveszik az embert sebésznek 8 általánossal is.

2022. szept. 12. 14:44
 28/34 A kérdező kommentje:

Akkor most már veled és velem együtt négyen állítjuk, hogy tagok vagyunk/voltunk. Nem gyanús kicsit?

2022. szept. 12. 15:30
 29/34 anonim ***** válasza:

Nem gyanús, mert munkaidőben azért az egyszerű futószalagdroid nem igen tud ide írkálni...

De akkor te, én és 2xSü. Ki a negyedik?

2022. szept. 12. 15:36
 30/34 anonim ***** válasza:

"Nem gyanús kicsit?"

Mégis mi ebben a gyanús?

2022. szept. 12. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!