Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mensa tag lettem, de szerintem...

Mensa tag lettem, de szerintem átvertek. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Megírtam az IQ tesztet és 130 felettire jött ki, de szerintem csak 120 körüli az IQ-m. Lehet, hogy azért csinálták, hogy több tagjuk legyen?

Vagy eleve mindenkinek többet mondanak? Ez mondjuk logikus lenne, mert egy 80-as IQ-jú személlyel magam se szívesen közölném, hogy 80-as IQ-val rendelkezik. Mondanék inkább 100-at. (Bár az is csak annyit jelent, hogy olyan hülye, mint mások, de azt talán elviseli.)

2022. szept. 11. 22:30
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
23%
+ folyt : engem is felvettek, de két hónap után kiléptem. Tudják kit fejjenek idióták
2022. szept. 12. 08:04
 12/34 A kérdező kommentje:

Igen, mivel te mindig végigolvasod Sü letlenségeit.

2022. szept. 12. 09:02
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Az IQ-n kívül rengeteg minden számít még.

A különböző rendszerezési, számítási funkciók (módszer, és gyorsaság), funkciók közti váltás.

Figyelem, koncentráció.

Kérdés, melyik hogy adódik az IQ-hoz.

2022. szept. 12. 09:16
 14/34 2*Sü ***** válasza:
97%

> Igazából csak nekem szúrt szemet, hogy azt írta Mensa tag VOLT, de most a saját személyes döntése miatt nem az?

Így van. Mondjuk úgy, hogy határozatlan időre szüneteltetem a tagságomat. Ennek részben a személyes élethelyzetem az oka, részben meg demonstratív jelleggel teszem, aminek az oka a Mensa működésével való kritikám, ami alapvetően nem anyagi természetű. De ennek kifejtése azt hiszem nem tartozik az egyesületen kívüli fórumra.

> Azért csinálják, hogy a tagdíjat elszórakozzák.

Pl. tagdíjból részben különböző programokat szervez az egyesület – a tagok –, pl. előadásokat mindenféle témában, de szervezhetnek a tagok gyárlátogatástól a vadvízi evezésig bármit, részben ennek költségeit tudja fedezni a tagdíj. Ez nyilván valamilyen értelemben szórakozásnak számít persze, de az „elszórakozzák” szót azért érzem túlzásnak, mert azt sugallja, hogy megy az eszem-iszom dínomdánom. Ez eléggé távol áll a valóságtól. Illetve maguk azok a tagok „szórakozzák” el a tagdíjat, akik azt befizették. Egy előadás költségeit – pl. terembérlet, tiszteletdíj – lehet, hogy a te tagdíjadból fedezi az egyesület, de el is mehetsz rá ingyen.

Amúgy ezen túl pl. a Mensa számos kedvezményt biztosít sokféle téren, van pl. kedvezményes telefon csomag, kedvezményes bankszámla, stb… Anno pl. volt egy Mensa tag barátom, akinek autókereskedése volt, ebből kifolyólag mikor a szüleim autót vettek, ő elengedte a vételárból a saját profitját, ami néhány százezer forinttal kedvezményesebb árat jelentett, többet, mint amit előtte x évig tagdíjat fizettem. A kapcsolati hálónak elég nagy ereje tud lenni.

Vannak egyéb potenciális előnyei is a tagságnak. Ezért mondom, hogy ha valaki azt fontolgatja, hogy legyen-e tag, akkor tudja mérlegelni, hogy a tagságért cserébe mit kap, és neki megéri-e ezért azt a tagdíjat befizetni, ami azért ha reálisan nézzük – más egyesületek tagdíjához mérten –, akkor meglehetősen alacsony.

2022. szept. 12. 09:22
 15/34 2*Sü ***** válasza:
97%

> engem is felvettek, de két hónap után kiléptem.

Éves tagdíj fizetés van és volt évtizedek óta, sőt ha minden igaz, akkor a kezdetek óta. Kiléphetsz persze két hónap után, de ennek sok értelme nincs, hiszen a tagdíjat egy egész évre fizetted be. (Nota bene a legtöbb kilépett tag úgy lép ki, hogy nemes egyszerűséggel nem fizeti be a következő évi tagdíjat.) Amúgy szerintem két hónap elég kevés arra, hogy igazán megismerd az egyesületet, a tagokat, és felmérd azokat a lehetőségeket, amit mindezek biztosítanak.

2022. szept. 12. 09:23
 16/34 2*Sü ***** válasza:
97%

> Igen, mivel te mindig végigolvasod Sü letlenségeit

Ha valaki elolvas valamit, akkor tarthatja sületlenségnek. Szíve joga. De addig nem derül ki, hogy valami sületlenség-e, amíg el nem olvasod. :-)

2022. szept. 12. 09:23
 17/34 Kólauborkával ***** válasza:
97%
Én öszintén mondom 2xSü válaszai volt, hogy segítettek nekem egyetem alatt, régebbi tag, mint én és én tanultam töle párszor, így nyilván többször értek vele egyet, mint nem, mert ugye okosakat mond, ír, ennek ellenére volt, hogy eltért a véleményünk, nincs is ezzel baj.
2022. szept. 12. 09:26
 18/34 anonim ***** válasza:
15%
Kezdjük ott, hogy máris két válaszoló mensa tag volt, vagyis egész biztosan többet vesznek fel, mint amennyi 130-as IQ-val rendelkezik.
2022. szept. 12. 09:27
 19/34 2*Sü ***** válasza:
97%

> Kezdjük ott, hogy máris két válaszoló mensa tag volt, vagyis egész biztosan többet vesznek fel, mint amennyi 130-as IQ-val rendelkezik.

Ezt nem tudom dekódolni. Mit veszek fel többet? Pulóvert? ;-)

2022. szept. 12. 09:31
 20/34 anonim ***** válasza:
13%

A 130-as IQ-val rendelkezőket.

Hiszen, ha rögtön 2 válaszoló is Mensa tag volt, akkor biztos sűrn akad Mensa tag, 130-as IQ-val rendelkezők viszont kevésbé. Szóval az az alattiakat is felveszik. Legalábbis a kérdező ezt következtette ki :)

2022. szept. 12. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!