Szerintek létre lehet hozni antigravitácio hajtóművet?
A jelenlegi fizikai ismereteink szerint nem.
... de nem zárható ki.
Olvastam régen egy kezdeti eredményről amivel elektromágnességgel manipulálták a gravitációt. Nyilván részecske méretekről volt szó és borzasztó pici hatás.
Ha ez nem mérési hiba, akkor akár a jövőben lehetne manipulálni így ki-be kapcsolhatóan a téridő szövetét.
Ha csak energia kell akkor egyszerűbb a dolog, mintha egy Jupiter méretű gömb torzítaná a teret.
Nekem is rémlik az a cikk.
De elveszett a süllyesztőben. Szerintem ugyanaz a helyzet, mint a NASA által is megvizsgált, mikrohullámokkal virtuális részecskéket létrehozó hajtóművel, valami mérési hiba vagy félreértelmezés volt, kiderült, most megszeppent csend.
Egyelőre igazi fizikai alapunk sincs a gravitáció manipulálására.
Hacsak nem tekintem annak az Alcubierre-féle hajtómű-hipotézist. Az ugyan a téridő görbítéséről szól, de hát mi a gravitáció, ha nem az?
De ez is csak hipotézis.
Na megvan, nagyjából azt írta amire gondoltam ... hogy nem sikerült megismételni, tehát mérési hiba lehetett... de nem zárható ki gravitációs anomália kvantum szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!