21:19-es vok, igen APS-C-re gondoltam, de a jó ég tudja milyen géppel lőtték a képet. Fullon persze iso3200 is jó minőséget ad, főleg ekkora mini képben. 10mm körül pedig F/2.8-nál nemigen van fényerősebb obi. Sigma legjobb favoritja a 10-20as is csak F/3.5 (a másik nem az igazi).
Spec egy hete kipóbáltam egy beállítást tiszta, holdmentes égbolton, 50/1.4-el(SonyA700) és iso1600-al, meg kb 40 sec-el és hát azért rengeteg csillag volt rajta. Lekicsinyítve még nem látszik az elmozdulás, de a látószög az nyilván kicsi.
12:54-es vagyok!
Hosszabb záridőnél már nagyon csíkokat húznának a csillagok.
Egyébként azért írtam, hogyha full frame-es gép lenne... mert ha APS-C szenzor van az obi mögött, nem pedig full frame, akkor az 1,6x-os látószög csökkenést jelent. Vagyis full frame-nél elég 16-24mm körüli obi, de lehet, hogy még nagyobb a gyújtótávja, amivel csinálták. Ilyen értékeknél meg létezik pl. fix 2-es is.
Tényleg... miféle fotósnak van Sony gépe? :-P :-D Mondd, hogy csak azért, mert használtan olcsón meg tudtad venni. (bár nem lehet olyan nagyon régi a gép) Egyedül a vázba épített képstabi az, amiért kaphat nálam egy jó pontot is a Sony. (bár annak is meg lehetnek a hátrányai)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!