Van jövője szerintetek a mesterséges, laborban előállított húsoknak, hústermékeknek? Vagy kudarc lesz az ezzel való kísérletezés? Milyen stádiumban van jelenleg a kutatás, fejlesztés? Hány év van még a kereskedelemben való megjelenésükig?
Tessék itt egy "ezoterikus" olvasnivaló neked.
A gonosz egészségtelen disznózsír vs "szívbarát" telítetlen zsír témában
Ez mellébeszélés volt, mert szó nem volt erről.
Ez most nem volt szép tőled.
A tenyésztett hús a legtisztább a világon. Semmiféle zsír nincs benne: se telített, se telítetlen.
Ok, lehet hogy felülbecsültem az IQ-dat.
Meg sem kérdezem háby sort olvastál el legalább az abstractból.
Te most ugye a hülyéknek írsz?
Elárulnád, hogy egy olyan kérdésben, ahol NEM szerepelnek zsírok - mi értelme van egy zsírokról szóló cikket idézni?
Nagyon kíváncsi vagyok rá.
Mondjuk arról nem is beszélve, hogy a mesterséges hús viszonylag szabadon együtt tenyészthető bármilyen fajta állati vagy növényi zsiradékkal.
ÉS ráadásul ehhez még génsebészet SEM szükséges - bár az igaz, hogy ezt is nagyon fel tudja dobni, de ebben a témában pont nem kötelező ezt használni.
Most inkább ebben a témakörben keress cikket, ne egy teljesen más területről hozz.
---
A mesterséges húsnak van egy hatalmas előnye minden más mesterséges dologgal szemben: az, hogy ott van a természetes is.
Ha ettől eltér, azt a konkurrencia (ha majd lesz), 5 centis betűkkel fogja kitapétázni mindenhova.
A lényeg az, hogy ellenőrizhető, és ezt meg is teszik.
Tehát egy olyan cikket várok, ahol leírják ennek a HÚSNAK a HÁTRÁNYAIT. Az árán kívül.
Akkor addig nézzük az elvi kérdéseket:
ugye egyértelmű, hogy ezt is lehet hamisítani, és lehet csalni vele. PONT UGYANÚGY, mint a természetes húsokkal.
Tehát akkor ettől nem kell félni, hiszen erre már van kiépített ellenőrzés, PONT OLYAN, mint amit a természetes húsoknál is használunk.Itt is kell például ugyanolyan eredetigazolás, csak ez most a sejtvonalra is vonatkozik.
ELVILEG ebben semmiféle olyan kockázat nincsen, mint a DDT-ben, vagy egy új gyógyszerben, vagy bármiféle új ételben, mivel ez egy ISMERT étel! Ez hús! Nem más!
Tényleg: te például egy újfajta almát vagy káposztát megennél?
Nem az amtibiotikumtol nőnek nagyra, hanem a növekedési hormontól és a mozgás hiányától.
Az antibiotikum azért kell, mert az rossz táp és a zsúfoltság a fertőzes melegágya.
Megnyugtatlak, a laborban növesztett húsban is van hozzáadott hormon és antibiotikum is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!