Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A mai városi építészet miért...

A mai városi építészet miért ilyen koncepció nélküli?

Figyelt kérdés
Nézegettem képeket, még az 1700-1800as években is a városokat nagyjából egységes arculat jellemezte, ami mára egy beton és üvegkavalkáddá vált, ami nélkülöz mibdenfajta egységes koncepciót.
2022. máj. 1. 19:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Te voltál ebben a rotterdami épületben?
2022. máj. 2. 21:42
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#10 Le Corbusier késői követője lehet az olasz...
2022. máj. 2. 22:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#10 Az a Novosibirski épület egyáltalán nem néz ki borzalmasan, sőt kifejezetten egy jó példája annak, hogy rendkívül látványos formát lehet elérni minimális többlet-befektetéssel!

Az épület látszólag merész, instabil látványt nyújt, de valójában nagyon stabil és funkcionális. Az építési költség kb. 30%-al haladhatta meg egy kutyaközönséges, hasonló méretű toronyház építési költségét - viszont a látványosság világraszóló.

A "Bosco Verticale" viszont - minden látszat ellenére - csak egy fájdalmas és csak nagy költségek árán fenntartható extrémség. Az egész csak a buta emberek pénzszórási mániájáról szól.

Azok a növények drótkötelekkel vannak lekötve, hogy le ne fújja őket a szél. Az épület zöldje állandó és nagyon költséges professzionális gondozást igényel - tehát a projekt abszolút nem követendő - mert általános értelemben nem fenntartható!

2022. máj. 3. 02:14
 14/17 Dzsoki ***** válasza:
100%
A Bosco Verticale,lehet,hogy egy felesleges extrémség. Mégis,a Váci útnál az Attila utcában is építettek hasonlót,Magyarországon is. Még,nem ennyire zöld.
2022. máj. 3. 10:24
 15/17 TappancsMancs ***** válasza:
100%

13/ Okés, mondjuk másképp vélekedek róla. A novosibirski épület szerintem egy agyszülemény, inkább ötlet mint esztétika, amin az építési költsége nem fog változtatni, semmi köze a költségnek az esztétikához. De ha neked tetszik hát legyen. Ezzel az erővel építészeti remekmű egy kockát a sarkára állítani ... ezek szerintem inkább érdekesek, de nem szép épületek.

A szép zöldellő épület lehet karbantartásban előnytelen, de ez megint csak nem az esztétika szempontja. Amúgy meglepő ha így van, valóban jobban kellett volna tervezni.

Dzsoki tudsz linket. Nézzük már meg. :)

Ami szerintem szép és modern:

Jockey Club Innovation Tower

[link]

OPUS Hong Kong

[link]

International Commerce Centre

[link]

Wilshire Grand Center

[link]

Salesforce Tower

[link]

Evolution Tower - Moscow

[link]

Federation Tower - Moscow

[link]

[link]

2022. máj. 3. 12:42
 16/17 Dzsoki ***** válasza:
100%
Köszönöm az érdeklődést! Tisztelettel,nem tudok linkelni,de azt igen,hogy nem voltam pontos. Újpesti toronyházra guglizva előjön. Bocs,a címet tekintve sem voltam pontos,de most módosítanám! 1047 Wolfner u 6. Nem is tagadják,hogy a milánói vertikális erdő volt a minta.
2022. máj. 4. 00:13
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha továbbra is így fokozódik a nemzetközi helyzet, akkor hamarosan ráébrednek az emberek, hogy mit jelent a fenntartható városfejlesztés fogalma:

[link]

2022. máj. 4. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!