Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tényleg fejlődik annyira az...

Tényleg fejlődik annyira az orvostudomány, hogy az egészségtelen körülmények ellenére tovább élünk? Jó ez nekünk?

Figyelt kérdés

Mondjuk most így a világháború előtt közvetlenül nem a legfontosabb kérdés, de... Alkalmazzunk erre struccpolitikát.

Én azt látom, hogy a magas várható élettartam ellenére 60 éves koruk környékén halnak az emberek.

Egyre többen és fiatalabbak rákosak.

Az autoimmun betegek száma hatalmas mértékben növekszik.

Az orvostudomány fejlődik ugyan, de a legtöbb betegségnek csak a tüneteit tudják kezelni, de azt sem 100%-ban és a gyógyszereknek még ma is rengeteg a mellékhatása. Viszont egyre többen és egyre fiatalabb korban leszünk krónikus betegek.

Lényegében a boltban megvehető élelmiszer mesterséges, mozgáshiányosan élünk picike helyekre összezsúfolva, semmi sem természetes és nagyon nem rendeltetésszerűen használjuk a testünket.

Az orvostudomány melyik része fejlődik úgy, hogy ellensúlyozni tudja a fentieket?

Milyen eredmények biztatóak?

Jelenleg életben tartanak, mert gyógyítani nem tudnak. Jó 80 évig élni, ha az ember 20-30 éves korában már krónikus beteg és 40 éves korától kifejezetten szenved napi szinten, persze a gyógyszerek ellenére? Mondjuk ez morális kérdés...

2022. ápr. 22. 08:58
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Nem akarsz megdögleni, gyökér?
2022. ápr. 22. 13:34
 32/34 anonim ***** válasza:
56%

"Amúgy hatsávos úton lakom, mi is lett volna a baj 50 éve Budapesten a szennyezéssel?"

Úgy tippelem, nem sétálgattál a Rákóczi úti forgalomban úgy, hogy a Wartburg még a tisztábbnak mondható gépjárművek közé tartozott.

2022. ápr. 22. 14:16
 33/34 A kérdező kommentje:

Jóval kevesebb volt a gépjármű.

Ma a Rákóczi úton laksz maradva a példánál, garantált is a COPD és az asztma. Nekem reggeli hurutos köhögéseim vannak már most és a maszk pl fullaszt.

2022. ápr. 22. 14:38
 34/34 A kérdező kommentje:
Egyébként ha vannak ellenérvek, tényleg megnyugtatnának. A "nézzem meg a várható élettartamot" nem ellenérv és az sem, hogy az orvostudomány fejlődött (krónikus betegségekkel élek, nem fejlődött, tudom).
2022. ápr. 22. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!