Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tényleg fejlődik annyira az...

Tényleg fejlődik annyira az orvostudomány, hogy az egészségtelen körülmények ellenére tovább élünk? Jó ez nekünk?

Figyelt kérdés

Mondjuk most így a világháború előtt közvetlenül nem a legfontosabb kérdés, de... Alkalmazzunk erre struccpolitikát.

Én azt látom, hogy a magas várható élettartam ellenére 60 éves koruk környékén halnak az emberek.

Egyre többen és fiatalabbak rákosak.

Az autoimmun betegek száma hatalmas mértékben növekszik.

Az orvostudomány fejlődik ugyan, de a legtöbb betegségnek csak a tüneteit tudják kezelni, de azt sem 100%-ban és a gyógyszereknek még ma is rengeteg a mellékhatása. Viszont egyre többen és egyre fiatalabb korban leszünk krónikus betegek.

Lényegében a boltban megvehető élelmiszer mesterséges, mozgáshiányosan élünk picike helyekre összezsúfolva, semmi sem természetes és nagyon nem rendeltetésszerűen használjuk a testünket.

Az orvostudomány melyik része fejlődik úgy, hogy ellensúlyozni tudja a fentieket?

Milyen eredmények biztatóak?

Jelenleg életben tartanak, mert gyógyítani nem tudnak. Jó 80 évig élni, ha az ember 20-30 éves korában már krónikus beteg és 40 éves korától kifejezetten szenved napi szinten, persze a gyógyszerek ellenére? Mondjuk ez morális kérdés...

2022. ápr. 22. 08:58
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

17

Egyébként krónikus beteg vagyok én is, apám is, apai nagyszüleim is azok voltak. Semmit se változott legalábbis ezen betegségek kezelése az elmúlt 30 évben. Ez nem kezelés. Ez életben tartás.

2022. ápr. 22. 12:45
 22/34 A kérdező kommentje:

18

Milyen tények?

2022. ápr. 22. 12:46
 23/34 A kérdező kommentje:

Gyógyítás az lenne, ha kapna az ember terápiát, amitől többet nem menne 5 fölé az összkoleszterinje.

Ma mi van?

Kap sztatint, aminek mellékhatásai vannak.

Ott a diéta, szinte nem ehetsz húst, tejterméket és csökkenteni kell a szénhidrátbevitelt, és a megfeszített diéta hozhat kb 10%-nyi eredményt. Csodás. De igazából a máj koleszterinanyagcseréje van felborulva ilyenkor, amit nem tudnak gyógyítani.

A refluxot nem tudják gyógyítani és sok tanulmány szerint az étrend se segít (amit tapasztalunk is), de a rá szedett gyógyszer növeli a rossz koleszterint.

Az ember 30 évesen gyógyszert szed a gyógyszer mellékhatására.

Ja, ezek terhelik az egész szervezetet is.

Ez nem gyógyítás.

Mialatt egy zöldség se egészséges, minden élelmiszer fele legalább konkrét mesterséges, vegyi anyag. Zárt térbe vagyunk zárva. A levegő nagyon rossz és igen, 50 éve sokkal jobb lehetett. De a víz se egészséges, amit megiszunk.

Mozgás.. Esetleg szabadidő rovására, de az is mesterséges és többet árt, mint használ.

2022. ápr. 22. 12:54
 24/34 anonim ***** válasza:
69%
szóval ventillálás..
2022. ápr. 22. 12:58
 25/34 A kérdező kommentje:
Ki tudnád emelni, mi nem igaz abból, amit írtam?
2022. ápr. 22. 13:04
 26/34 anonim ***** válasza:
69%
25: nézd már meg a ventillálás jelentését.
2022. ápr. 22. 13:14
 27/34 A kérdező kommentje:

Tudom, mit jelent.

Ettől még hatmillió érvet hoztam, a másik oldal egyet sem.

Ebből így nem lehet tanulni, csak a frusztrációtokat mutatjátok be. A mai világ miatt a frusztrációnk is nagyobb, ezért is fogunk rövidebb ideig élni.

2022. ápr. 22. 13:18
 28/34 A kérdező kommentje:

Ráadásul a genetikánk is egyre gyatrább, mert nem szelektálódnak ki a rossz genetikájú egyének.

Az érdekelne, ha tényleg 80 évnyi életben maradásra leszünk kárhoztatva, mégis HOGYAN éri el ezt a ma még sehol sem tartó orvostudomány??

2022. ápr. 22. 13:23
 29/34 A kérdező kommentje:

19

A 17-es akkora baromságokat írt, hogy visszaolvasva is fáj.

Amúgy hatsávos úton lakom, mi is lett volna a baj 50 éve Budapesten a szennyezéssel? Persze azon túl, hogy kegyetlen tömegnyomor volt mindenütt. De vékony, egészséges emberek vannak a képeken, akik ma vannak jobb állapotban, mint én 29 évesen.

Lehet, hogy szezonálisan ettek zöldséget, de abban vitamin is volt (ma nincs) és nem méreg volt.

2022. ápr. 22. 13:32
 30/34 anonim ***** válasza:
45%
Jó a blogod. :)
2022. ápr. 22. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!