Egy evolúciós teológus milyen területről jön?
Evolúció biológia területének tűnik. De ha jobban belegondolok van benne etológia, antropológia, primatológia, teológia, esetleg archeológia is lehet.
Amúgy egy műsorban láttam, ahol azzal foglalkoztak, hogy csimpánzok köveket dobáltak fáknak és arra jöttek rá, hogy ez valami rituálé lehet náluk. A fa lehet szent entitás vagy a hely maga a szent, amit így tisztelnek. Passz.
Na mindegy és ott láttam, hogy valaki evolúciós teológus volt.
Valóban nem tartom hasznosnak a válaszod, mert fogalmam sincs, hogy miről beszélsz.
Leírtam a kérdésem leírásában, hogy egy csimpánzokról szóló filmben láttam ezt a kifejezést és angolul volt írva, ezért a félrefordítás sem tudom, hogy mégis hogyan jön ide.
Nem tudok mit kezdeni azzal, amit írtál. Bocs.
De köszönöm a válaszokat, ha a jó részük teljesen felesleges is volt, azért rááldoztátok az időt.
További kellemes időtöltést mindenkinek!
Külön köszönet a hatodiknak. Szerintem az ő válasza tényleg hasznos volt.
Sziasztok!
11: "Valóban nem tartom hasznosnak a válaszod, mert fogalmam sincs, hogy miről beszélsz."
Arról, hogy "evolúciós teológus" nincs, és hogy a teológia nem szinonimája a vallásnak. Bocsika, ha reménykedni mertem abban, hogy ezen állítások megértéséhez a szükséges szellemi kapacitással rendelkezel.
#11: "Leírtam a kérdésem leírásában, hogy egy csimpánzokról szóló filmben láttam ezt a kifejezést és angolul volt írva, ezért a félrefordítás sem tudom, hogy mégis hogyan jön ide."
Én meg leírtam, hogy amit állítasz, nem létezik. Nyilván hasonló módon értetted félre ezt a "evolúciós teológus" dolgot, mint ahogy az történt az újságíróval is. Ha van rá élő példa (bizonyíthatóan), akkor ugyan te miért ne sétálhattál volna bele ugyanebbe a csapdába?
Nézd! Nincs ilyen kifejezés a szakirodalomban, hogy "evolúciós teológus", és ha te ezt az állításomat nem tartod hasznos hozzászólásnak, akkor igyekezz bebizonyítani, hogy tévedek, mert tudod, nem az a hasznos, hogy egy agyrémet igaznak tartasz csak azon az alapon, hogy te abban nagyon hiszel.
Utána olvasol a Neten, és ha nincs semmi nyoma a nagyvilágban ilyen kifejezésnek, akkor inkább illő lenne elgondolkodnod azon, hogy mit néztél félre abban a filmben, és elmélázhatnál azon is, hogy mit jelent pontosan a teológia szó (pl. hogy az nem szinonimája a vallásnak) sőt, az önkritika szó jelentésének is utána nézhetnél.
#12: "Külön köszönet a hatodiknak. Szerintem az ő válasza tényleg hasznos volt."
Az a #6-os válasz volt hasznos, aki tök ugyanazt írta, amit én? Mondd! Te tudsz egyáltalán olvasni? Ő is ezt írta: "Egyáltalán nem biztos, hogy van ilyen nevű szakterület vagy foglalkozás."
Szerintem bújj gyorsan ágyba, mert nagyon rád férne egy pihentető hosszú alvás... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!