Hogy lehet az, hogy valaki teológusként végez, majd gazdasági/pénzügyi témákkal foglalkozó újságíró, később Gyurcsány Ferenc beszédeinek írója, illetve kormányának szóvivője lesz?
2021. júl. 13. 22:10
1/12 anonim válasza:
Gyurcsány maga is papnak készült...
Az alapvégzettség egyre kevesebbet számít a modern világban. Pl ki szokott arról beszélni, hogy Gyurcsány technikatanárként végzett első körben?
2/12 anonim válasza:
Úgy látom később a BME-n tanult, feltételezhetően gazdaságot. Ha nem is azért váltott, mert szerinte a teológia bullshit volt, a megélhetéshez és úgy amblock a politikához hasznosabbnak vélhette.
4/12 anonim válasza:
Na jó, ha németül akarod, akkor am Block.
5/12 anonim válasza:
Ma már mindenki lehet minden, nyugi, ha nem érted. Én sem, magam helyzetéből kiindulva:).
6/12 anonim válasza:
En Isten vagyok, de mivel nem volt szabad pozicio ezert elmentem melosnak, arra van kereslet :)
7/12 anonim válasza:
Papok között is vannak köpönyegforgatók. Belőlük lesznek a pedofil balosok.
8/12 anonim válasza:
Tehetsége van ahhoz, hogy mindig a megfelelő segget nyalja.
9/12 anonim válasza:
Nem értem, hogy miért ne lehetne. Bárki tanulhat bármit, sőt átképezheti magát bármikor. Balog Zoltán is teológus, református lelkész, államtitkár, majd miniszter lett. Miért ne lehetett volna?
10/12 anonim válasza:
00:33
Aki kilép a papságból, általában nem a pedofília, vagy a köpönyegforgatás miatt teszi, hanem vagy párkapcsolat, vagy csalódás (pl. a felsőbbség hajlamos visszaélni az engedelmességgel) miatt, vagy éppen rájön, hogy másra is alkalmas az életben.
Épp az a probléma, hogy az egyházi felsőbbség megpróbálja zsarolással, miegymással bent tartani. De hát, ha az Isten szolgálata zsaroláson alapszik, akkor maga a hivatásérés is egyoldalú volt annak idején, tehát nem szabad akaratból vállalta a papságot, ezek szerint ritka lehet az érvényes szentelés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!