Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Találtam egy értelmes példát...

U. Xorter kérdése:

Találtam egy értelmes példát a félrezárójelezésre?!

Figyelt kérdés

Ez a 6 évvel ezelőtti zseniális kérdés ihletett meg:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

És vegyük például a következőt: az "ember vagy emberek" írható úgy is, hogy "ember(ek)". Ezen agyalva eljutottam a következő szóig: "transz(szibériai[a)/o]k" ami azt jelenti, hogy "transzszibériaiak vagy transzok", ami szerintem nagyon érdekes szótani konstrukció - függetlenül a tartalmától.

Ehhez hasonlóan mondhatnánk azt, hogy a

x O ( y P [ z ) Q v ] R w

nem más, mint

(x O (y P z) R w ) Q (x O v R w )

ahol x, y, z, v és w változók, O, P, Q, R pedig kétváltozós infix műveletek.

Szerintetek ez helyes?

2021. dec. 22. 20:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
54%

Ha eleget próbálkozol a különbözö jelek összekeverésével, simán feltalálhatsz egy új, még nem létezö szmájlit/emojit és dúsgazdag lehetsz, ha el tudod adni.

Mellesleg az ilyen kérdések elkerülésére voltak régen a sárga házban a mindennapi kötelezö foglalkozások. Ezek és a gyógyszerezések hiányának ellenére teljesen elfogadható agymüködést folytatsz.

Öszintén mondom, tetszik a sok negatív válasz ellenére töretlen kitartásod és lelkesedésed. A kérdéseidre adott válaszokból is sok újat tanulok olyan dolgokról, amik valószínüleg soha nem merülnének fel bennem. Kíváncsian várom a következöt.

2022. jan. 5. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!