Miben gyökerezik az oltásellenesség és vírustagadás lélektana?
"Akármennyire vágyik mindenki a csodaszerre, olyan nincs."
Ne haragudj, de a hazai szakemberek konkrétan csodaszernek adták elő, Merkely úr még azt is sugallta, hogy a két oltás örök életre immunitást ad.
Azóta folyamatosan megy a kihátrálás, a lepattan róla a vírus-tól most már eljutottunk oda, hogy "nem lehet egyszerűen azt nézni, hogy a kórházban mennyi az arány az oltott és oltatlanok között."
Érdekes módon ez az árnyalt gondolkodás valahogy nem megy, amikor egészséges emberekre is ráakarják kényszeríteni az oltást, még úgy is, hogy előtte ő már átesett az a betegségen, tehát van természetes immunitása.
Ha a másik irányba is képesek lennétek legalább ennyire fair módon kritikusan szemlélni az eseményeket, akkor semmifajta vita nem lenne köztünk.
Egyébként meg törölték a hozzászólásomat, szóval ennyit a szabad véleménnyilvánításról.
61, én mindkét oldal véleményét meghallgatom, nem birkázok le olyat aki nem birkázza le a másikat.
Én nem döntöttem el előre, hogy melyik oldal "igazáért" állok ki.
Amúgy Jancsi bácsi a fotelben, tévé előtt, interneten honnan a bánatos xarból fogja tudni a 70ezer információ forrás közül, hogy melyik az igaz, hiteles, valóságos?
A legtöbbeknek pont az a baja, hogy egy előre eltökélt saját igazságot akarnak bizonygatni, de bocsi a tudomány nem így működik.
Bizonyíték az, ami egy elméletet ismételten igazolni képes azáltal, hogy az elmélet "jóslatai" által várt eredményeket mérési eredmények igazolják. És ezt több, egymástól független kutatási intézmény is killed reprodukálni.
Cáfolathoz egyetlen ellenpélda elég.
Pl egyedül vagyunk az univerzumban. Ennek cáfolata lenne egyetlen földönkívüli.
Nincsenek unikornisok. Nem nagyon lehet igazolni, mert lehet, hogy valahol vannak. Ez esetben egyetlen unikornis igazolná, hogy a kijelentés hamis. De túl sok bolygót nem láttunk még, nem állíthatjuk, hogy nincsenek. Sőt, az elméleti fizika szerint minden ami lehetséges, valahol, valamikor van, volt, lesz. Egy végtelen univerzumban minden van és történik ami nem lehetetlen.
Alapvetően van igazság a mondandójában, csak egyet nem értek:
ha én úgy mérlegelek, hogy a vakcina lehetséges kockázatai meghaladják a lehetséges előnyeit az én speciális esetemben, és ezért nem szeretném beoltatni magam, akkor miért kerülök egy kalap alá a lapos földesekkel?
Légyszíves, fuss neki még egyszer, mert világosan leírtam, hogy:
"a vakcina lehetséges kockázatai meghaladják a lehetséges előnyeit az én speciális esetemben, és ezért nem szeretném beoltatni magam"
Az más, hogy "valaki saját speciális esetében".
Mert ugye az nem egyenlő azzal, hogy "én nem akarom mert világméretű összeesküvést látok benne"
Nem érdekes, hogy mennyien mondják, hogy mert az oltás hátha vagy biztosan beindít káros folyamatokat a szervezetben és majd évvel múlva lesz még ennek a kellemetlen hatása....
De cigi, ku...va hangos zene a fülbe bele vagy szórakozó helyen, mindegyikről KÖZISMERT, hogy káros, ami ÉVEKKEL később jön elő, de le van magadról kakilva.
De az oltás... Hát azt nem mert hátha, mert Oláh Sanyi is megmondta.
Bocs de nem érezzük a bődületes válogatást, hogy egyvalami nem jó mert TALÁN, a másik, amiről TUDJUK, hogy káros BIZTOSAN ÉS KB SENKI NEM TAGADJA, az meg hát az nem baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!