A hidrogén peroxidot miért csak repülők, rakéták üzemanyagaként használják? Autók meghajtására miért nem?
Minimális mennyiségben adagolva használják dízeleknél ugyanarra, mint benzinnél a dinitrogén-oxidot. Plusz oxigén boost.
Általában ez nem üzemanyag, hanem oxidálószer. Rakétáknál is.
Ott is az a dolga, hogy az üzemanyag égéséhez oxigént biztosítson.
Nekem nem rémlik, hogy használnák repülőknél, de lehetséges.
Magaslégköri repülésnél tényleg jó lehet oxigénpótlásra.
Éppenséggel használják tisztán rakéta-üzemanyagként is, katalizátor mellett a bomlása is hő- és gőztermelő.
A bomlásterméke nem mérgező, ami előny mondjuk a hidrazinhoz képest.
Viszont előtte rendkívül agresszív, veszélyes anyag.
Speciel Covid ellen is jó.
Patikában van 3, vagy 5%-os oldata, de még ez is nagyon tömény, egy kiskanálnyit (tíz cseppet) egy dl vízbe kell keverni és fecskendővel az orrba spriccelni és kitakarítja a légutakat, nem fog az orrod egyfolytában folyni.
Kétszer kaptam el a kórt, első esetben már az első nap telefújtam egy százas csomag papírzsebkendőt, de aztán a volt feleségem, aki orvos, hozta nekem a hidrogénperoxidot és nem volt több gondom ezzel.
De vigyázni kell vele, tényleg erős szer.
Amúgy némelyik orrcsepp állítólag hatásos védelemre.
Nem árulják el, melyik fajták, mert mindenki megrohanná a boltokat oltás helyett orrcseppezni, miközben a hatékonysága az oltás töredéke, plusz csak pont az orrnyálkahártyán át történő fertőzést fogja meg, csak ott, csak akkor, mikor történik.
A hatásmechanizmust nem tudom, de gondolom összefüggésben van egy kombóval fertőtlenítésből és hajszálér-tágítás révén immunreakció-javításból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!