Érdekes, hogy egy hagyományos technológián alapuló repülés módot használnak a mostani marsi expedícióban a helikoptert, miért nem az antigravitációst vagy még újabbat alkalmaznak?
"az utóbbiról többet tudunk, ezért valószínűleg hamarabb megoldható."
Hát éppenséggel ugyanannyit tudunk. :) Azonos dolog két aspektusa.
"antigravitációval nem lehet oldalra menni"
Dehunnem. Minden irányban tőlünk van tömeg, amitől tudod magad taszítani. Csak tudni kell fókuszálni.
Hogyan?
Na ezt a kérdést majd az antigravitáció és a térhajlítás feltalálása után megviszgáljuk közelebbről. :D
Kicsit el vagy maradva a tudománytól!
A térhajlítás alapjait mostanában dolgozzák ki, több lépcsőben.
Hogy aztán ez működik-e, az jó kérdés... de attól még az alapok léteznek.
Az antigravitáció még nagyon messze van, bár már ott is vannak elképzelések. De ezekhez az ősrobbanás energiája kell, szóval igen távoliak.
A térhajlításhoz már elég egy csillag.
"A térhajlítás alapjait mostanában dolgozzák ki, több lépcsőben."
Ahha. Csak mondjuk az egzotikus anyag, negatív tömeggel, az ne hiányozna...ami önmagában már használható lenne antigravitációs alkalmazásokra.
"A térhajlításhoz már elég egy csillag."
Igen, a csillag meg is teszi.
Leutánozni, csillagnyi tömeg nélkül, na az nem megy.
"Kicsit el vagy maradva a tudománytól!
A térhajlítás alapjait mostanában dolgozzák ki, több lépcsőben.
Hogy aztán ez működik-e, az jó kérdés... de attól még az alapok léteznek."
Magyarán most dolgozzák ki egy olyan technológia alapjait, amiről még azt sem tudni, hogy egyáltalán működni fog-e? Ezzel még mindignem vagyok előrébb annak eldöntésében, hogy melyik az újabb technológia.
"Az antigravitáció még nagyon messze van, bár már ott is vannak elképzelések. De ezekhez az ősrobbanás energiája kell, szóval igen távoliak."
Remek, nekem meg olyan antigravitációs technológiáról van elképzelésem, amihez hatlábú egyszarvúk könnyeit kell felhasználni. De ehhez meg egyszarvúak kellenek, szóval ez is igen távoli még.
:)
Mindkettő kábé ott tart, hogy tudja, mire kell képesnek lennie annak a varászceruzának, ami majd lerajzolja.
Csak a varászceruza hozzá egyelőre hipotézis.
#27, a cikk ezt írja:
"Képzeljünk el egy körülbelül Jupiter méretű golyóbist antianyagból. Megvan? Na, egy ilyenre még szükségünk lenne az ugráshoz – ugyanis Alcubierre számításai alapján hozzávetőleg annyi energia kellene az utazáshoz, amennyit egy ekkora antianyagtömeggel tudnánk csak előállítani."
Erre írtam az unikorniskönnyeket. Nem tudom, melyiket lesz nehezebb beszerezni, néhány hatlábú unikornist, vagy egy jupiternyi antianyaggolyót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!