A sima, hagyományos zománc miért "tarka"?
Olyan gondolsz, mint ami mondjuk a régi lábasok, bográcsok belső felületén van? Pl:
Ezt "márványozottnak" hívják, és szerintem nem része a zománcbevonatnak. A zománc egy vékony, üvegszerű, kemény átlátszó réteg, amit a felületre égetnek, és általában nem nagyon van neki mintája.
De nem vagyok szakértő, hátha valaki kijavít, ha rosszul írtam.
De ez is zománcozott, csak nem márványos:
Rendben, akkor pontosítok, hogy mindenkinek érthető legyen a kérdés:
Miért van az, hogy még manapság is csak szinte csak ezt a fekete-fehér (ún. "márványos") mintát lehet látni a zománcozott edényeken, kiváltképpen, ha olcsóbb termékek?
Így már lehet a kérdésre koncentrálni?
Azért, mert ezt szokta meg a nép és jót tesz a marketingnek a retro-look.
Lehetne ezer színben nyomatni, csak minek. Gondolom színezésileg is ez a legolcsóbb.
Én is sok mindent gondolok (pl. hogy soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz ez a kérdés...), de jó lenne, ha valaki olyan is hozzászólna aki tényleg tudja.
Hogy az emberek "ezt szokták meg" annak valami oka van. Azért szokták meg, mert ez volt/van. De miért ez?
A hagyományos fehér-fekete-szürke zománcokban nincs káros színezőanyag.
A régi színezettek kadmiumos színanyagot használtak, ami egészségre káros lehet.
Szóval ezeket a legegyszerűbb-legolcsóbb káros összetevő nélkül gyártani ma is.
De a tiszta fehér vagy fekete bevonaton minden hiba nagyon látszik. A márványos-szürkésen meg nem.
Akkor meg miért ne tennének rá egy lapáttal a marketingre a retro-look révén?
Na végre! Megy ez. :)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!