A vírusok képesek szaporodni az atommagban is???!!
Akkor kezdjük az általános iskolás szinten.
Az atom a legkisebb, ebből épül fel minden (legalábbis most elég, ha ezt tudod), köztük a molekulák is (általános iskola felső tagozatában már biztos tanítják). A molekula, mint előbb írtam atomokból épül fel, vagyis több atom nagyobb mint egy, ezért a molekula nagyobb, mint egy atom. A vírus, baktérium pedig molekulákból épül fel (7-8. osztály, szerves kémia). Mivel több molekula szintén nagyobb mint egy, ezért a vírusok, baktériumok, nagyobbak, mint egy molekula.
Hogyan fertőz a vírus? A vírus nem az atomjainkat, hanem a sejtjeinket támadja meg, ami szintén rengeteg molekulából áll, hasonlóan, mint egy vírus, vagy baktérium.
Te nem végezted el az általános iskolát?
Amúgy még a sejtet is egy lapra véve a vírussal szinte nevetséges, a vírus szigorúan véve nem is él, nincs anyagcseréje, és átlagosan ezerszer kisebb, mint egy normál eukarióta sejt.
Ha nem vagy troll, kérdező, akkor bocsásd meg, hogy ennyire hülyére veszünk, de szerintem vedd elő a hetedikes, nyolcadikos taankönyveket, mega wikipédiát, és nézz utána a fogalmaknak: sejt, vírus, atom, atommag, molekula, levegő.
12-es, 17-es és 19-es vagyok. Most jöttem rá, hogy mi akar lenni a kérdés. xd
Nem! A vírusok nem képesek szaporodni a gazda testen kívül. A vírusoknak különböző életciklusai vannak, amit a környezeti hatások idéznek elő. Amíg a szabadban van, addig nem is él (utánna sem kimondottan :D) és képtelen szaporodni. Ha érdekel a téma, akkor nézz utánna, de ilyen alapvető fogalmak jelentését nem érteni... Nem biztos hogy sokat fogsz érteni belőle, még egy hétköznapi nyleven írt szövegből sem.
"A sejt, a vírus és az atom ugyanazon a szinten van!!!!!"
Az a baj, kérdező, hogy Te is ezen a szinten mozogsz, legalább is kémiából, biológiából biztosan. Ami alapvetően nem nagy baj, csak akkor nem kell f.szságokat kitalálni.
De inkább reménykedem, hogy egy troll vagy.
Nem tudok elképzelni olyan kérdést, amihez ne lehetne jó szándékkal, magyarázólag hozzáállni. Amint azonban a kérdés szerzője hozzászól a válaszhoz, már kiderülhet, hogy érdemes és lehetséges-e a kérdező feltételezett kíváncsiságát kielégíteni (nem lehetséges, hanem akarja vagy a kérdéshez képest egy bizonyos küszöbszint alatt van).
Észre kellene venni, nincs érdemi válasz. A kérdező nem is akarja és nem is érti meg. Azt nem vizsgálom, a kettő összefügg-e. Azt viszont igen, a szint alább szállt e fórum kategóriájánál megkívántál. Ezért a lezárást javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!