A vírusok képesek szaporodni az atommagban is???!!
Mi az hogy nem képes megtámadni? Én nagyon jól tudom, mi az atommag! A vírus is egy ugyanolyan kis molekula mint az atom, simán bele tud menni!
Vagy szerinted akkor hogy terjed a levegőn át????
Ne keverjük a fizikát a biológiával.
Meg aztán, miért állna a levegő atomokból?
" vírus is egy ugyanolyan kis molekula mint az atom"
Tudod egyáltalán mi a különbség a molekula, és az atom között?
Vagy legalább azt, hogy nem ugyanaz a kettő?
"Én nagyon jól tudom, mi az atommag! "
Pacifutyit.
Ne várj Nobel díjat.
Oké, akkor körberöhögés helyett inkább magyarázat:
- Képesek terjedni a levegőben, mivel képesek (passzívan) szállni a levegőben. Pl egy papírrepülő is repül a levegőben és képes nekirepülni egy embernek, pedig nem szaporodik atommagokban - ugyanígy a vírus is képes a levegőben sodródni, pedig ugyanúgy nem szaporodik az atommagokban.
- A levegő leginkább különféle molekulákból áll, nem szimpla atomokból. A molekulák több atom összekapcsolódásával létrejött struktúrák. Végső soron így persze ők is atomokból állnak, amiknek valóban van atommagjuk, de mégis, a tisztán látás végett szokás megkülönböztetni az atomos és a molekuláris felépítésű anyagot.
- A vírusok sok-sok nagyságrenddel nagyobbak az atommagoknál és nem képesek beléjük hatolni, pláne nem szaporodni bennük. A vírusok élő, aktív sejtekbe hatolnak be és ott képesek szaporodni. Az élő sejtekhez pedig élőlények kellenek. Ezért, bár egy olyan közegben, mint a levegő, szállingózhatnak és fertőzhetnek, szaporodni nem tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!