Érdemes mélyebben belemerülne az algebra és számelmélet világába nem olyan erős analízis alapokkal?
Azon agyalok, hogy elkezdek ezen a területen "kutatni" ( = jobban utánanézni dolgoknak, gondolkodni problémákon), hátha kisül belőle valami, akár elkap egy jobb ötlet. Ha pedig nem, akkor is szeretem és érdekel. DE!!! Bár korábban foglalkoztam analízissel, az annyira sosem érdekelt, így sokat is felejtettem belőle. (Az alapok azért megvannak)
A probléma annyi, hogy hiába számelméletről van szó, ugyanúgy előjönnek az analízis eszközei itt-ott. Nem tudom, hogy van-e értelme így elkezdeni.
Ez csak szabadidős program lenne, most egyetemista vagyok és nem matematikát tanulok.

Nem vagyok kifejezetten laikus, korábban matematika szakot végeztem.
Egyszerűen felejtettem, az analízis pedig sosem kötött le olyan szinten, mint mondjuk a számelmélet bizonyos részei.

Nyugodtan nekiállhatsz, de (ahogy írtad is) korlátozni fog az analitikus eszközök hiánya.
Inkább az a kérdés, ha nem "igazi" matekos vagy, hogy pl. meg tudod-e oldani a specmatos számelmélet feladatokat, vagy az IMO (illetve shortlist) számelméleteket. Ha azok nem mennek, akkor nem lesz sok sikerélményed kutatási problémáknál sem.

Én is ilyeneken tréningezek, ha nincsen egyéb elfoglaltságom (pedig már rég kinőttem a célkorosztályból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!