Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért Pulzálnak A Csillagok?

Miért Pulzálnak A Csillagok?

Figyelt kérdés
Mármint, ha nézzük őket este szabad szemmel, olyan, mintha néha elhalványodnának picit, aztán újra erősödne a fényük. "Pislákolnának". Fénysebességgel folyamatosan látjuk a fényüket, akkor miért olyanok, hogy kb. minden második másodpercben valami miatt gyengülne a fényük?

2020. okt. 14. 00:25
1 2 3
 11/22 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Kérdező! Keress rá arra, hogy szcintilláció. Ott egész jól le van írva a jelenség.
2020. okt. 14. 19:28
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb csillag csak azért tűnik úgy mintha pulzálna mert az atmoszférában a légáramlatok, füst, por, stb zavarként szerepel a mérési folyamatodban(hogy nézed) és ennek a zavarnak a mértéke folyamatosan változik.

A nagybetűs porblémához csak annyit fűznék hozzá hogy attól hogy még neked az úgy tetszik az az emberek jelentős részének hülyén nézhet ki. Szép amit leírtál arról hogy te nem fogod megváltozni a hozzáállásod a dologhoz, de tekintve hogy az ember eléggé szociális állat, így néha az egyedeknek célszerű alkalmazkodni a társadalmi elvárásokhoz és félretenni az egyéni érzéseket.

2020. okt. 14. 21:09
 13/22 A kérdező kommentje:

12-es:

A nagybetűs dolog nem probléma.

Nekem legalábbis nem az. Nem idegesítem magam vele meg másokat sem, a saját világszemléletemmel. Nem próbálom ráerőltetni senkire se. Viszont nem szeretem, ha fordítva meg rám akarják a sajátjukat erőltetni.

Volt egy osztálytársnőm. Ő a nevében lévő "i"-re a pont helyett mindig egy kis szívecskét rajzolt. Így van! Nem követte a társadalmi elvárásokat! A kis szemétláda! De mégis én bírtam, mert volt stílusa. Nem egy gondolkodásra képtelen valaki, aki csak feketében-fehérben látta a világot, hanem színesben!

Kár, hogy kezd kihalni ez a típus.

Mindenkinek követnie kell az apró, jelentéktelen szabályokat, a szürke hétköznapok szerint kell élnie. Persze az senkinek sem tűnik fel, hogy ma mekkora a depressziósok, boldogtalanok száma.

Már annyira be van szabályozva a többség, hogy belebetegszenek.

Szinte meg is kövezik az embert, ha valaki ellenkezni mer az olyan ELMÉLET ellen, mint amit te magad is írsz: "ember eléggé szociális állat". Ez nem 100%-os tény, hogy állat lenne az ember. Meg az sem, hogy a majmoktól származunk.

Sőt, nagy tudósok, nagy elmék készítettek nem is egy dokumentumfilmet, ami ezt cáfolja. De ha ez felhozódik, hogy "hé nem vagy állat, nem a majomtól származunk" akkor a többség, mint a nagybetűs dolognál is - rögtön acsarkodva támad.

Jő Éjt, Szép Álmokat!

2020. okt. 14. 21:32
 14/22 anonim ***** válasza:
81%
Na, majd jön valaki ráérős, és pontonként elmondja, hogy mennyi hülyeséget hordtál most össze:D Nem baj, legalább tanulsz majd belőle. Vagy nem...
2020. okt. 14. 21:41
 15/22 Shai-Hulud ***** válasza:
81%

Hehe, nos én vagyok a ráérős. :-)

"A nagybetűs dolog nem probléma.

Nekem legalábbis nem az. Nem idegesítem magam vele meg másokat sem, a saját világszemléletemmel. Nem próbálom ráerőltetni senkire se. Viszont nem szeretem, ha fordítva meg rám akarják a sajátjukat erőltetni."

De, probléma. Ugyanis egyszerűen nem veszed figyelembe a magyar nyelv szabályait. Ugye tanulsz nyelvtant? Vagy kellene tanulnod...

Az ilyen mértékű nyelvtani szabálytalanság nagyfokú igénytelenségről árulkodik. Ha ennyire igénytelen vagy a saját munkáddal, akkor én nem bíznék rád semmit, nehogy azt is ugyanígy végezd.

Senki nem akarja rád erőltetni a világnézetét. De vannak szabályok, amelyeket nem azért találnak ki, hogy legyen mit megszegni, hanem azért, hogy valamilyen keretet adjanak annak, amire vonatkoznak. Ilyenek például a nyelvtani szabályok is.

Semmi probléma azzal, hogy a kedves osztálytársnőd az óra alatt Lajoskának írt levélkében a nevében szívecskét rajzol az i betűre. Az ilyen cukiskodásnak is van helye - de majd ha a kedves osztálytársnőd személyi igazolványt fog kapni (veled együtt) kérd el tőle és nézd meg, fogadjunk, hogy nem lesz szívecske az i betűn.

"Kár, hogy kezd kihalni ez a típus." - Hát bevallom őszintén, ha ez a mindenáron cukiskodó típus kihal, nem fogok könnyet ejteni érte.

"Mindenkinek követnie kell az apró, jelentéktelen szabályokat, a szürke hétköznapok szerint kell élnie."

Nem, nem kell. Csinálj minden napodból ünnepnapot, élj színesen, mozgalmasan - de közben igenis tartsd be annak a környezetnek a szabályait, amelyben élsz.

"Már annyira be van szabályozva a többség, hogy belebetegszenek."

Jaj, most nagyon sajnálom szegény többséget. Azért nézz körül, egész jól elvannak. Ugyanez a többség például nem jár lopni, mert ez szabályozva van. Nem pofoz le téged mikor találkoztok, mert ez is szabályozva van. És megpróbálja helyesen használni az anyanyelvét, mert igen, még a nyelvtannak is vannak szabályai.

"Szinte meg is kövezik az embert, ha valaki ellenkezni mer az olyan ELMÉLET ellen..."

Látom fogalmad sincs, hogy mi is egy tudományos elmélet... Az nem egy holdkóros elképzelés, vagy valami összehordott hülyeség. Ha egy hipotézis (feltételezés) eljut odáig, hogy elfogadott tudományos elmélet válik belőle, addigra az be van bizonyítva, alá van támasztva, ellenőrizhető, vizsgálható - és nincs megcáfolva. Például ilyen az evolúcióelmélet is, akár tetszik neked, akár nem.

"Ez nem 100%-os tény, hogy állat lenne az ember."

De igen, ez elfogadott tudományos tény.

"Meg az sem, hogy a majmoktól származunk."

Ez viszont valóban nem igaz. Nem a majmoktól származunk, hanem az emberek és a majmok közös ősétől. Aztán a fejlődési vonal kettévált, és az egyik ágból a majmok fejlődtek ki, a másikból az (ős)emberek.

"Sőt, nagy tudósok, nagy elmék készítettek nem is egy dokumentumfilmet, ami ezt cáfolja."

Ugyan, említs már meg néhány ilyen nagy tudóst, mert nekem most egy se jut eszembe... Dokumentumfilmet bármiről lehet készíteni, sőt sajnos készítenek is sokszor olyan hülyeségeket, hogy befonom tőlük a hajamat... De például az evolúcióelmélet egész jól be van bizonyítva, - "nagy tudósok" nem is szokták támadni, csak egészen kicsik.

Szép álmokat neked is, de jóéjt puszit ma nem kapsz, előbb tanuld meg szépen a nyelvtant!

2020. okt. 14. 22:36
 16/22 A kérdező kommentje:

Várom a bizonyítékaidat 15-os. Az evolúciós ELMÉLETRE.

"Ez nem 100%-os tény, hogy állat lenne az ember"

"De igen, ez elfogadott tudományos tény"

Nem, nem tény. Az ELMÉLET nem egyenlő azzal a szóval, hogy TÉNY.

Márpedig ez csak elmélet, pusztán feltételezés, hogy az ember állat.

Szövegértelmezést tanultál már?

De jó, legyen neked igazad. TE a majom-ember közös ősétől származol, most jó?

Tessék egy banán (csak ne dobálj meg az ürülékeddel, légyszi).

Úgysem nézed meg a dokumentumfilmeket, szóval itt egy rövidített elmondás:

https://www.youtube.com/watch?v=9Wu1SJCM6EI

2020. okt. 14. 22:52
 17/22 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Hát mindenki tanul valamiből... Te például ebből. :-) De ugye erre nem akarod azt mondani, hogy ez egy tudományos mű?

Ismétlem, neked FOGALMAD SINCS arról, hogy mi egy tudományos elmélet. Nem baj, a te korodban még nem is kell tudni. Az viszont baj, hogy ennyi ésszel azt hiszed, hogy te szartad a Holdat.

Bár ez nekem nem fáj - majd neked fog. :-)

2020. okt. 14. 23:10
 18/22 A kérdező kommentje:

17-ki mondta, hogy azt hiszem a holddal kapcsolatosan?

úgy is tudom, hogy te toltad ki magadból!

Azt hittem te nem szereted a nagy betűket! :D

Még mindig várom a perdöntő, megcáfolhatatlan bizonyítékodat az evolúciós elméletre. Bizonyítsd be itt mindenki előtt. Biztos millió ilyen megcáfolhatatlan bizonyítékod van rá, ha már ekkora a szád (és az alsó feled is)

Na? Mutatod A 100%-os Bizonyítékodat Vagy Sem?

2020. okt. 14. 23:33
 19/22 Shai-Hulud ***** válasza:
82%

Persze hogy mutatom, amint te is megadtad azoknak a "nagy tudósoknak" a neveit, akik megcáfolták a tudományos elméletet...

Egyébként meg nem, mégsem mutatom. Egyrészt, mert ez kissé bonyolultabb, minthogy itt néhány sorban le lehetne írni, másrészt szerintem NEKED tökéletesen felesleges lenne, mert 10%-át se fognád fel. De ha kíváncsi vagy, olvass utána, igazán megtehetnéd, művelődni neked is van jogod és lehetőséged (látod, ez is egy hasznos szabály).

[link]

Ha esetleg elolvasod (amit kétlek), a végén a "További ajánlott irodalm" fejezetet a figyelmedbe ajánlanám...

Ezután pedig csak halkan jegyzem meg: a Hold egy tulajdonnév, annak az égitestnek a neve, ami ott fenn szokott lenni a fejed felett. Ezért nagy kezdőbetűvel írandó. Látod, Tódi, milyen hasznos lenne, ha megtanultad volna a nyelvtant! Akkor most nem csináltál volna (ismét) hülyét magadból.

2020. okt. 14. 23:46
 20/22 anonim ***** válasza:
Úgy látom, azt se sikerült leírni, hogy miért valószínű Jézus és a menny létezése.
2020. okt. 14. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!