Miért Pulzálnak A Csillagok?
A földi légkörben torzul a csillag fénye. Szmog, meleg áramlatok, stb. Ahhoz hasonló, mikor nyáron az aszfalt felett hullámzik a távoli házak, autók képe.
Miért Írod A Szavakat Nagy Kezdőbetűkkel?
Nagyon Hülyén Néz Ki.
A csillagok pulzálhatnak is, ennek több oka is lehet, és ez azt jelenti, folyamatosan de periodikusan más mennyiségű fényt bocsátanak ki. Amiről viszont te beszélsz, az nem pulzálás, hanem pislákolás. Az előbbihez képest itt ugyanannyi fény érkezik egy csillagról, ezt a jelenséget a levegő idézi elő.
A fény (foton), ha közeghez érkezik (és a levegő, bár ritka, de közeg!), akkor három dolgot tesz. a) visszapattan róla, b) belehatol és eltérül az iránya, c) a levegő esetében elmegy irányváltás nélkül a levegőrészecskék közötti résen, vagy ha úgy érkezik a felszínhez, azon áthatolva. Ezért ha egy mozdulatlan közeg elé, majd mögé nézel, annyi különbséget látsz, hogy előtte világosabb van (nagyobb a csillag fénye), utána halványabb. Csakhogy a levegő nem mozdulatlan, ezért a szemedbe hol több, hol kevesebb fény ér, hiszen több vagy kevesebb pattan el, és szintén több vagy kevesebb térül éppen a szemed felé.
1-es 4-es Köszönöm a válaszokat!
3-as Ha Nem Tetszik Ne Nézd
6-os és arra nem gondoltál, hogy talán direkt úgy írtam amit írtam , mert úgy tetszik(nagy kezdőbetűk).
Más meg beleköt, hogy idézem "Nagyon Hülyén Néz Ki."
Csak mert neki nem tetszik.
Nem hibára hívta fel a figyelmet.
Hanem egyszerűen abból indult ki, hogy neki nem tetszik.
Márpedig nekem igen, és senki kedvéért nem fogom megváltoztatni az ízlésemet. Felesleges beleszólni. Ezért írtam azt, hogy "Ha Nem Tetszik Ne Nézd". Ennyi.
Csak abban tévedtél, hogy neked kérdezőként sokkal türelmesebbnek és megértőbbnek kell itt lenni, mint másnak.
Te vagy a kérdésednél a moderátor.
Vagyis neked kéne lenni.
Nem Csak Nagyon Hülyén Néz Ki, hanem hibás is. Tehát egy hibára hívta fel a figyelmed. Ajánlom a magyar helyesírás szabályai c. könyvet.
Ha nem tetszik, nem kell elolvasni(...), csak ne lepődj meg, ha máskor is beszólnak majd emiatt! Hihetetlen...
Látom tényleg nincs jobb dolga pár embernek, mint folyamatosan kötözködni és beszólogatni másnak! Szomorú!
Elszomorító, hogy ebben élik ki egyesek magukat, mert másban nincs sikerélményük! Erre pazarolják az idejüket, hogy aztán hátradőlve elégedetten azt mondhassák: "Ez az! Jól megmondtam neki! Nekem van igazam! Most aztán boldog vagyok!"
Ettől lehet erősnek és okosnak is éreznie az embernek magát! Bravo!
Tapsvihar! Jól beszólt a másiknak!
De Továbbra Is Azt Csinálok Amit Csak Akarok.
Tudom, Nem Könnyű Elfogadni Az Előbb Írt Okok Miatt.
Pedig Könnyebb, Sőt! Szebb Lenne A Ti Életetek Is, Meg Másoké Is, Ha Nem Szólnátok Be! De Hát Ilyenek Vagytok.
Szép Napot! Peace!
U.I.:
Ha nem a külvilágra hagyatkoznátok, hanem a belső megérzéseitekre... ha nem az érzelmeitekre, hanem a gondolkodásra támaszkodnátok, ezen nem megsértődnétek, hanem jobb életet biztosítanátok magatoknak.
"Fejleszd magad, gondolkodj és fejlődj!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!