Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyha van egy elméletem egy...

Hogyha van egy elméletem egy betegségrol amit alá tudok támasztani azt hogy tudom "elfogadottá" tenni?

Figyelt kérdés
Van egy bizonyos betegség ami között találtam osszefüggéseket, be tudom bizonyítani, alátámasztani akár kérdoivekkel és betegekkel akkor ezt hogyan fogják elismerni, kinek kell "bemutatni"? Vagy ez csak akkor ér valamit ha orvos vagyok?

2020. okt. 1. 15:35
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem, képzeld.

Normális, jó erkölcsű embernek nem mindegy, hogy van-e valami korszakalkotó új gyógymód vagy felismerés.

Neked mindegy lenne?

2020. okt. 2. 23:29
 32/34 anonim válasza:
De, nagyon is! (Szarkazmus!!)
2020. okt. 3. 08:14
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Előbb a kérdezőhöz, hiszen ő kérdezett.

Azt fenntartom, hogy fölösleges az éles és főleg leszóló hang. Akkor is, ha itt jó néhány sokkal durvább volt. Ilyen stílusban értelmes eszmecsere ritkán alakul ki. Ami a felismerésedet illeti, ez orvosi kérdés, ami kicsit más, mint a tudomány általában. Mert mondjuk fizikából írsz egy cikket, ha jó, elfogadják, a nem jó, elutasítják. Ott fizikai törvények vannak, megfelelő szakértő képes eldönteni, az állításod megfelel, vagy sem. A gyógymód teljesen más eset. Az embernek egy élete van, nincs kísérletezés. Ott nemcsak jónak kell lenni a gyógymódnak, hanem azt is be kell mutatni, hogy nincs mellékhatása (sose, vagy meghatározható, elfogadható mértékű). Azonban az emberi szervezet elég bonyolult ahhoz, hogy ott szabállyal nem dönthető el, hogy sose káros. Ha az az igény, hogy egy gyógymód bevezetésre kerüljön, előbb szakcikkekkel bemutatják, ebből csak annyi következik, hogy a vizsgálat folytatható. Vagyis egy előírt protokoll szerint el kell végezni egy csomó kísérletet, aztán jön az emberkísérlet, és ha minden jól összejött, bevezetik (erre optimális esetben is rámegy 2 év, a jellemző 5-10 év). Az, hogy mondjuk a terápiáddal meggyógyult 3 ember, semmit nem jelent. Biztató, de ezen felül semmi. Ha nem így működne az orvoslás, a náci Mengele is megdicsőülhetne.

Tehát egyebet nem tehetsz, mint a) elfelejted az egészet, b) létrehozol egy kutatóintézetet és ott egy csapattal végigcsinálod a protokoll lépéseit, c) beszélsz egy szimpatikus kutatóorvossal és tanácsot kérsz tőle. Több lehetőség nincs.

#17 megértem a jószándékot, de ha a tudomány úgy működne, ahogy képzeled, még az egyiptomi fáraók szintjén lennénk. Nem vonom kétségbe a történeted hitelét, a következtetésed viszont olyan szinten téves, hogy (tekintettel a rövid lehetőségre itt) nem megvitatható. Nincs mód elmagyarázni, mit nem tudsz a tudományról. Csak elgondolkodtatáshoz megjegyzem: bizonyára akad a szakmádban olyan kutyaütő, akire annyira nem bíznék semmit, hogy inkább magam végezném el (akár teljes hozzáértés nélkül). Feltételezem, hogy nem is olyan kevés gyatra szakember akad. De ebből óvakodnék leszólni egy szakmát. Ma az oktatást olyan mélyre süllyesztették, hogy rengeteg diplomásnak csak papírja van, tudása semmi. Ettől még az a diploma érték. De amit nem ismerünk, arról könnyen mondunk becsmérlő ítéletet.

Többekhez! Jellemző, ha valaki kérdez, a válasz helyett becsmérlik, másról beszélnek, ide nem tartozó részleteket firtatnak. Mégis, miben vinné előbbre a kérdést, ha a kérdező elmondja az adott gyógymódot? Akkor a poénkodó válaszoló már érdemi választ adnia? Dehogy, csak fontoskodik.

Ez egy olyan fórum, ahol kérdeznek és választ várnak. Néha rosszul kérdeznek. Néha gyerekeset. Néha érthetetlenül. Akkor tessék visszakérdezni, értelmezni, és érdemi választ adni. Ez nem a gagyifórum, ahol egymás érzéseivel szórakozunk. Aki csak erre képes, ne ide jöjjön. Aki nemtudását, kisebbrendűségi érzését mások gyalázásával próbálja kompenzálni, nem érdemli, hogy lapot osszanak neki.

2020. okt. 3. 23:19
 34/34 anonim ***** válasza:

33,

Nos, úgy gondolom szépen összefoglaltad a dolgokat és, ha már 17-esként megszólítottál, annyit hozzátennék még a történethez, hogy az, hogy észrevettem olyat, amit a diplomás nem vett észre, az azért van, mert évtizedek óta ezzel foglalkozom. Hozzák a sérült alkatrészt, elkészítjük az új alkatrészt. Eközben "nyomozást" folytatunk, hogy miért történt az ami történt. Gyakorlatilag ugyanúgy rakjuk össze a termék történetét, mint ahogy Columbo nyomoz. Abszolút szakmába vágó volt a leírt eset. Ami a különbség köztünk és a diplomás szakértők között, hogy gyakorlati rutinunk van, míg a szakértőknek csak elméleti.

Azzal egyet értek, hogy az oktatás nagyon gyenge lábakon áll, de azzal nem, hogy a diploma érték. Illetve csak papíron érték.

Sokat olvasok egyetemi jegyzeteket , szinte minden érdekel műszaki témában.

Ne tudd meg hányszor írtam már rá ilyen olyan professzorokra, hogy amit elsajátítandó egyetemi anyag címén leírt, az elég durva hibákat tartalmaz. Egyetlen egyszer sem jött válasz, hogy köszönjük az észrevételt, javítani fogjuk. Az egyetemen hibás dolgot tanulnak emiatt, de senkit sem érdekel. Régebben elektronikus felületen publikáltam szakmai ismereteket, fogásokat, egyszer csak megláttam az oldalam linkjét egy egyetemi listában, mint ajánlott irodalom.

Hogy kerülhetett oda ?

2020. okt. 4. 00:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!