Van itt olyan, aki tudományos pályán mozog, és tudna tanácsot adni?
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy lehet beléphetek-e, és ha igen, hogyan a tudományos életbe az én koromban. 28 éves vagyok, és nem igazán találtam meg a helyem eddig a világban. Gyerek- és kamaszkoromban tudományos-kutatói/ egyetemi előadói karrierről vágytam, de aztán a dolgaim nem a legjobban alakultak, ezt most nem részletezném. A lényeg, hogy van egy alapdiplomám, de abban nem kívánok elhelyezkedni. Miután elvégeztem, rájöttem, hogy az a terület (lényegtelen, hogy mi), nem fog nekem soha örömet okozni, és sokkal inkább az ökológiában, természetvédelemben tudnám elképzelni a jövőmet. A természet, mint rendszer érdekel, de nagyon érdekes témának tartom az evolúciós pszichológiát is.
Tudom, hogy ez így nagy semminek hangzik, de közben azt is tudni kell, hogy nagyon gyorsan tudok tanulni (gimi végéig a legjobb tanulók között voltam, egyetemre is kb. oda vettek fel, ahova csak akartam), gyerekkorom óta nagyon érdeklődő vagyok és képezem magam. Mindenki azt mondja rólam, hogy pályát tévesztettem, és tudományos pályára termettem, és én is ezt érzem, csak vagy a körülmények nem voltak ideálisak, vagy nagyon későn érő típus vagyok, de mindenesetre eléggé parázok amiatt, hogy nem lesz belőlem semmi, miközben tudom magamról, hogy baromi sokra lennék képes. A gond az, hogy nem tudom, hol kezdjem el, mert alapszakot nappalin már nem igazán opció ebben a korban kijárni, levelezőn meg a választék eléggé korlátolt. Mesterre szívesen mennék tovább a témában, külföldre is (jártam külföldre egyetemre, a nyelv nem gond) de nincs hozzá semmi alapom, azzal meg nem fognak egy szakirányú mesterre felvenni, hogy gyorsan tanulok, és majd behozom a lemaradást... Szóval, szeretnék annyira képzett lenni, amennyire a képességeim engedik, és végre menni az érdeklődésem irányába, csak nem tudom, hogy ebben a korban mi ennek a menete és a realitása. Eddig eléggé elment mellettem az élet, és rettegek attól, hogy középszerű maradok, úgyhogy ezen szeretnék változtatni, csak nem tudom, hogy hogy kezdjem. Ezért szeretném olyan(ok) tanácsát kérni, aki(k) jártas(ak) a tudományos világban, ösztöndíjakban, tudományos előmenetelben, hogy mik ilyen esetben az opciók.
Ha van alapdiplomád (mindegy milyen) akkor lehet találni olyan mestert ami alkalmas továbblépés ahhoz, hogy doktorira mehess vele.
Kérdés van-e még állami féléved? És mégiscsak kéne tudni milyen alapdiplomád van, mert valami azért mindig használható abból is.
"28 éves vagyok"
Fiatal vagy még, előtted áll a tudományos pálya (is).
"tudom magamról, hogy baromi sokra lennék képes"
Ez jelenti inkább a gondot: az önteltség és a "lennék" vagyis a tökölés.
"ebben a korban mi ennek a menete"
Pénz kell hozzá, sok, mert nappali képzés kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!