Van ötletetek arra, hogy a Goldbach-sejtések bizonyításából hogyan lehetne pénzt csinálni?
Engem egyáltalán nem érdekel a tudományos elismerés, a dicsőség, stb ...
Az sem "izgat fel", hogy a nevem a matematika történelmének lapjaira kerülne. Meghallgatnám az ötleteiteket.
Bocs.
Nos, ha egy csak kettővel és hárommal osztható számhoz egy csak öttel oszthatót adsz, akkor az ugyebár sem kettővel, sem hárommal, sem öttel nem lesz osztható.
Ez viszont akkor is igaz, ha nem hozzáadod, hanem kivonod belőle. Ekkor pedig ez a két prímszám azonos távolságra lesz az összegtől, vagyis az összegük a szám kétszeresével lesz egyenlő.
Hogy hogyan terjeszthető ez ki minden számra?
Nos, ez egyenlőre maradjon az én titkom. :)
Most maradjunk csak az összeadásnál. Tegyük fel, hogy van n db prímszámunk, p1...pn és a következő prímszám (n+1)edik, az legyen P.
Ugye a lényeg, hogyha egy adott A szám csak a p1 p2 p3 stb-vel osztható, a másik mondjuk B pedig a többi prímmel és A+B az kisebb, mint P^2, akkor A+B prím. Eddig ok?
Eddig majdnem.
Azért "szenvedsz", mert matematikai formulákkal próbálod értelmezni!
"másik mondjuk B pedig a többi prímmel "
Nem a többivel, hanem tőle eltérőkkel.
Akkor máshogy kérdezem. Ilyesmire gondolsz-e, hogyha mondjuk adottak a következő prímek: 2,3,5,7,11,13.
Ha A csak 2-vel, 3mal, 5tel osztható, B pedig csak 7-tel és 11-gyel, továbbá A+B kisebb, mint 13^2, akkor A+B prím?
Az veled a bajom hogy te az a ritka kivétel vagy itt a gyakorin, aki érti is amiről beszél.
Amikor megcáfolni próbálsz valamit, akkor én már az előkészületeidből tudom hogy mit. De ha el is jutnánk idáig, akkor nem fejthetném ki neked hogy mi a cáfolatodban a tévedés. Vagy inkább úgy mondanám, hogy én hogyan tudom úgy módosítani-kiegészíteni a feltétel-rendszert, hogy ne tudd megcáfolni.
#34-nél az előkészület:
2x3x5x7=210, ellenben 11 a négyzeten=121, ami kisebb mint 210 látszólag felrúgva a szabályomat.
Igazam van?
#38-nak:
Teljesen más logikai útvonalra tévedtél, amit én is ismerek.
Ez viszont egyértelműen mutatja hogy itt kell befejeznem!
További szép napot, és jó éjszakát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!