Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van ötletetek arra, hogy a...

Van ötletetek arra, hogy a Goldbach-sejtések bizonyításából hogyan lehetne pénzt csinálni?

Figyelt kérdés

Engem egyáltalán nem érdekel a tudományos elismerés, a dicsőség, stb ...

Az sem "izgat fel", hogy a nevem a matematika történelmének lapjaira kerülne. Meghallgatnám az ötleteiteket.

2020. jún. 18. 20:52
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz egy konkrét részállítást tenni, amiből a bizonyítást még nem lehet kitalálni?

Csak mert olyan jó lenne megcáfoni :D

2020. jún. 19. 21:55
 12/42 A kérdező kommentje:

#11-nek:

Bármely tetszőleges P prímszám négyzetéig szereplő összes összetett szám felírható a P prímszámnál kisebb prímekkel.

Hajrá!

2020. jún. 19. 22:17
 13/42 A kérdező kommentje:

Mármint úgy értem, hogy a P prímszámnál kisebb prímek egész számú többszöröseként.

Bocs.

2020. jún. 19. 22:19
 14/42 A kérdező kommentje:

#11-nek:

Ha majd rájöttél hogy ez mennyire magától értetődő, akkor emlékezz arra amit a bizonyítás eszközeinek primitívségéről írtam korábban.

Még egy kis gondolkodni való:

Ha két összetett számot összeadsz, akkor azok prímtényezős felbontásból pontosan meghatározható, hogy az eredmény prím lesz-e, vagy összetett anélkül, hogy a műveletet ténylegesen elvégeznéd. Ennek köze van az előző állításomhoz.

Remélem nem pofáztam túl sokat.

2020. jún. 19. 22:28
 15/42 anonim ***** válasza:

Az első állításra nem írok semmit, mert az nyilvánvaló, ha úgy érted, ahogyan én azt gondolom.

2)

Szóval azt állítod, hogyha én adnék két összetett számot prímtényezős felbontással, akkor meg tudnád mondani, hogy az összegük prím-e vagy sem?

2020. jún. 19. 22:42
 16/42 A kérdező kommentje:
Csak elméleti síkon. Ennek oka az, hogy sok melóval járna. De ez nem változtat a tényen hogy bizonyítottan megtehető. Nekem pedig ennyi is elég.
2020. jún. 19. 22:51
 17/42 A kérdező kommentje:

#15-nek:

Minden egész számtól csökkenő és növekvő irányban, azonos távolságban, található két prímszám.

Mit írtam le most?

2020. jún. 19. 22:56
 18/42 anonim ***** válasza:
Ha a természetes számoknál maradunk, akkor azt, hogy bármely 2nél nagyobb páros szám felírható két prím összegeként = Goldbach sejtés.
2020. jún. 19. 23:00
 19/42 A kérdező kommentje:

Segítek:

Bármely A egész számtól csökkenő és növekvő irányban azonos távolságokra lévő számok összege egyenlő 2A-val, tehát az egész számok kétszeresével.

Az egész számok kétszerese pedig a páros számok.

Kezded sejteni?

2020. jún. 19. 23:02
 20/42 anonim ***** válasza:
Ezt mondtam
2020. jún. 19. 23:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!